Grójecka. Puszka 0,5 l. Parametry: 4,9%alk./11,5 ekstraktu. Browar mieści się w Wittingen w Dolnej Saksonii. Niby kolejny z pilsów tyle, że z silną goryczką. W Bawarii takich się nie robi. Czy ktoś pił Jevera ? Czytałem, że jest bardzo, bardzo gorzki.
Wittingen, Wittinger Premium
Collapse
X
-
co do jevera, to znam:
Radegast! to WittiNger a nie Wittiger- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
no to się nabrałem!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Privatbrauerei Wittingen, Wittinger Premium
"Piwo jasne typu pilzneńskiego" jak informuje po polsku etykietka.
Privatbrauerei Wittingen
butelka 0,33 l.
zaw. alk. 4,9% ekstr. nie podano.
Kolor złocisty, piana bardzo obfita, śnieżnobiała.
Lekka goryczka w smaku.
W sumie nic specjalnego, ale opisane jest w całości po polsku!Comment
-
Wittinger, Pilsner
Spotkałem w E.Leclerc w "granatach" (o,33 l) za jedyne 1,99 zł.
Alk. 4,9%, brak poziomu ekstraktu (coraz częściej to dostrzegam ).
Kolor złocisty, dobrze gazowane, przyjemna wyrazista goryczka. Smak bardzo dobry. Piwo z prywatnego browaru Wittingen. Sprowadzane specjalnie do Polski ( etykieta niemiecko- i polskojęzyczna ). Myślę , że polskie browary mogłyby się zrewanżować polskim piwem o podobnej jakości.
Szkoda , że kapel "pusty".Comment
-
Ja spotkałem,ale Premium-jak w temacie ,(a nie Pilsnera) za 0.49 € plus 0.08 flaszka(czyli w sumie też za 1.99pln,tylko,że za 0.5 l)
Barwa jasno złota,po otwarciu uderza od razu zapach chmielu,dobrze nagazowane,piana krótkotrwała,w smaku wyraźna goryczka-całkiem dobre piwo za taką cenę(kapsel już nie jest "pusty")Do częstego powtórzenia
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
Comment