Browarek z Oberndorfu (część Bad Abbach w Dolnej Bawarii).
Kupfer czyli miedziane piwo (dolna fermentacja)
Ekstr. 12%, alk. 5,6%
Aromat - lekkie owoce (ciut wiśni), susz owocowy, troszeczkę chmielu
Piana - dość wysoka, w miarę trwała, z dłuższym kożuszkiem
Barwa - ciemna miedź wpadająca w herbaciany
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - suszone owoce (żurawina, śliwka), średnia, nieco taninowa goryczka z długim finiszem
Treściwość - pełne piwo
Bardzo fajne.
Kupfer czyli miedziane piwo (dolna fermentacja)
Ekstr. 12%, alk. 5,6%
Aromat - lekkie owoce (ciut wiśni), susz owocowy, troszeczkę chmielu
Piana - dość wysoka, w miarę trwała, z dłuższym kożuszkiem
Barwa - ciemna miedź wpadająca w herbaciany
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - suszone owoce (żurawina, śliwka), średnia, nieco taninowa goryczka z długim finiszem
Treściwość - pełne piwo
Bardzo fajne.
Comment