Rauhenebrach-Theinheim w Dolnej Frankonii (Bawaria) na zachód od Bambergu.
Rotbier (czerwony lager)
11,9% ekstr.
4,9% alk.
Chmiel Hallertauer Tradition
Aromat - lekko suszone owoce, łagodny chmiel, nieco karmelu
Piana - wysoka, średnio zwarta, dość trwała, pozostawia drobną koronkę
Barwa - miedziano-jantarowa, lekko zmętniona
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - susz owocowy, ale nie w kierunku słodyczy - zachowuje owocowy kwasek, subtelny karmel i chlebowa skórka, łagodna taninowa (herbaciana) goryczka z długim finiszem
Treściwość - umiarkowana pełnia
Subtelne, ale złożone w odbiorze, bardzo sesyjne.
Podobnie jak ich Landbier bardzo dobre piwo:
Browar warzy też bocki leżakowane w beczkach po porto oraz koniaku oraz hybrydy koźlaków i wina (Vinator).
Mam nadzieję, że będę miał okazję kiedyś spróbować.
Rotbier (czerwony lager)
11,9% ekstr.
4,9% alk.
Chmiel Hallertauer Tradition
Aromat - lekko suszone owoce, łagodny chmiel, nieco karmelu
Piana - wysoka, średnio zwarta, dość trwała, pozostawia drobną koronkę
Barwa - miedziano-jantarowa, lekko zmętniona
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - susz owocowy, ale nie w kierunku słodyczy - zachowuje owocowy kwasek, subtelny karmel i chlebowa skórka, łagodna taninowa (herbaciana) goryczka z długim finiszem
Treściwość - umiarkowana pełnia
Subtelne, ale złożone w odbiorze, bardzo sesyjne.
Podobnie jak ich Landbier bardzo dobre piwo:
Browar warzy też bocki leżakowane w beczkach po porto oraz koniaku oraz hybrydy koźlaków i wina (Vinator).
Mam nadzieję, że będę miał okazję kiedyś spróbować.
Comment