Browar w Stublang, będącego częścią Bad Staffelstein w Górnej Frankonii, miasteczku z kilkoma browarkami.
www.dinkel-stublang.de
Alk. 4,7%
Aromat – drożdże, lekkie owoce, ciut chleba, delikatny chmiel
Piana – wysoka czapa, dość gęsta, pojedyncze bąble, trwalsza z koronką
Barwa – ciemne złoto wpada dające w bursztyn, zmętnione
Wysycenie – umiarkowane, łagodne
Smak – nuta drożdżowa z owocowym kwaskiem, słód z delikatnym suszonym ziarnem (ale pod wyraźniejszą owocowością), delikatny, kwiatowy chmiel. Goryczka nieznaczna, ale za to w ustach pozostawia dość wyraźny, korzenny, nawet nieco zalegający posmak
Treściwość – pełne
Sympatyczny, bardziej rześki Keller.
www.dinkel-stublang.de
Alk. 4,7%
Aromat – drożdże, lekkie owoce, ciut chleba, delikatny chmiel
Piana – wysoka czapa, dość gęsta, pojedyncze bąble, trwalsza z koronką
Barwa – ciemne złoto wpada dające w bursztyn, zmętnione
Wysycenie – umiarkowane, łagodne
Smak – nuta drożdżowa z owocowym kwaskiem, słód z delikatnym suszonym ziarnem (ale pod wyraźniejszą owocowością), delikatny, kwiatowy chmiel. Goryczka nieznaczna, ale za to w ustach pozostawia dość wyraźny, korzenny, nawet nieco zalegający posmak
Treściwość – pełne
Sympatyczny, bardziej rześki Keller.
Comment