Browar z Amberga (dokładniej jego część Raigering, stąd nazwa) w Górnm Palatynacie (Bawaria)
Ekstr. 11,4%
Alk. 4,9%
Aromat - umiarkowane słodowe niuanse ziarna, może delikatnego chmielu. Delikatny chmiel (łąka, siano)
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższ koronka
Barwa - jasne złoto/słomka, wyraźniej opalizująca
Wysycenie - dość wysokie, musujące, trochę szczypie
Smak - słodowy z suszonym ziarnem, lekki drożdżowy kwasek, trochę chmielu (kwiaty, łąka) z łagodną goryczką
Treściwość - łagodna pełnia
Dobry klasyk, parametrami zbieżny z ich pilsem, który wydał mi się ciekawszym pwikiem:
Ekstr. 11,4%
Alk. 4,9%
Aromat - umiarkowane słodowe niuanse ziarna, może delikatnego chmielu. Delikatny chmiel (łąka, siano)
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższ koronka
Barwa - jasne złoto/słomka, wyraźniej opalizująca
Wysycenie - dość wysokie, musujące, trochę szczypie
Smak - słodowy z suszonym ziarnem, lekki drożdżowy kwasek, trochę chmielu (kwiaty, łąka) z łagodną goryczką
Treściwość - łagodna pełnia
Dobry klasyk, parametrami zbieżny z ich pilsem, który wydał mi się ciekawszym pwikiem:
Comment