Browar z Amberga (dokładniej jego część Raigering, stąd nazwa) w Górnm Palatynacie (Bawaria)
Niefiltrowane marcowe.
Ekstr. 13,5%
Alk.5,6% (na stronie podali 5,7%)
Chmiele: Hallertauer Perle i Tettnanger
Aromat - na początek delikatna winna nuta, wyraźny złożony słód - tony podpiekane, skórka od chleba, ciut suszonego ziarna. Lekki, kwiatowy chmiel
Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z kożuszkiem
Barwa - miedziano-herbaciana, lekko zmętniona
Wysycenie - umiarkowane, łagodnie musuje
Smak - łagodny kwasek suszonej żurawiny, prażony słód, trochę podpieczonej chlebowej skórki i suszonego ziarna. Tony chmiel dość wyraźne - łąka, kwiatowość, ale goryczka łagodniejsza, dość długa
Treściwość - wyższa pełnia.
Oryginalne, taki rot-marzen. Smaczne, jak na marcowe złożone i bardzo dobrze pijalne. Fajne, udane piwko, do którego chciałoby się wrócić.
Niefiltrowane marcowe.
Ekstr. 13,5%
Alk.5,6% (na stronie podali 5,7%)
Chmiele: Hallertauer Perle i Tettnanger
Aromat - na początek delikatna winna nuta, wyraźny złożony słód - tony podpiekane, skórka od chleba, ciut suszonego ziarna. Lekki, kwiatowy chmiel
Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z kożuszkiem
Barwa - miedziano-herbaciana, lekko zmętniona
Wysycenie - umiarkowane, łagodnie musuje
Smak - łagodny kwasek suszonej żurawiny, prażony słód, trochę podpieczonej chlebowej skórki i suszonego ziarna. Tony chmiel dość wyraźne - łąka, kwiatowość, ale goryczka łagodniejsza, dość długa
Treściwość - wyższa pełnia.
Oryginalne, taki rot-marzen. Smaczne, jak na marcowe złożone i bardzo dobrze pijalne. Fajne, udane piwko, do którego chciałoby się wrócić.
Comment