Browar z Górnej Frankonii w okolicy Norymbergii
Ekstr. 12,8%
Alk. 4,9%
Dunkel Landbier
Aromat - bardzo przyjemny. Podpieczona skórka chlebowa, suszone pestki dyni, łagodne podpalane słody
Piana - umiarkowanie wysoka, średnia trwałość z dłuższą koronką
Barwa - ciemny brąz
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - złożone tony słodowe. Jest chleb w kierunku łagodnej razowości z lekkim kwaskiem, podpieczona skóka chlebowa, prażone ziarna, minimalny karmel. Całkiem wyraźna palona, długa goryczka, z delikatnymi niuansami chmielowymi
Treśćiwość - pełne
Bardzo dobre!
Ekstr. 12,8%
Alk. 4,9%
Dunkel Landbier
Aromat - bardzo przyjemny. Podpieczona skórka chlebowa, suszone pestki dyni, łagodne podpalane słody
Piana - umiarkowanie wysoka, średnia trwałość z dłuższą koronką
Barwa - ciemny brąz
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - złożone tony słodowe. Jest chleb w kierunku łagodnej razowości z lekkim kwaskiem, podpieczona skóka chlebowa, prażone ziarna, minimalny karmel. Całkiem wyraźna palona, długa goryczka, z delikatnymi niuansami chmielowymi
Treśćiwość - pełne
Bardzo dobre!
Comment