Dość znany browar z Górnego Palatynatu (Bawaria).
Wygląda na to, że obecnie to ich flagowy helles:
4,8 alk.
Aromat - słodowy (zbożowe ziarno)
Piana - dość wysoka i zwarta, średnie trwałość, dłuższa koronka
Barwa - słomkowa
Wysycenie - średnie , musujące
Smak - słodowy (zbożowy) z kwaskowo-żelaznym posmakiem (żelaza nie czułem w aromacie, ale wyszło na skórze). Kwaskowość choć może nie silna, ale jednak dominuje. Pod tym wyczuwalny łagodny chmiel (łąka, siano) z dłuższą, ale bardzo delikatną goryczką
Treściwość - umiarkowana pełnia
Dość łagodna słodowa baza (niczym specjalnie się niewyróżniająca), a przede wszystkim wspomniany posmak plasuje to piwo na końcu hellesowej bawarskiej rzemieślniczej stawki.
Piwo jest oczywiście pijalne, ale niczym do siebie nie potrafi przekonać. Ogólnie słabo.
Wygląda na to, że obecnie to ich flagowy helles:
4,8 alk.
Aromat - słodowy (zbożowe ziarno)
Piana - dość wysoka i zwarta, średnie trwałość, dłuższa koronka
Barwa - słomkowa
Wysycenie - średnie , musujące
Smak - słodowy (zbożowy) z kwaskowo-żelaznym posmakiem (żelaza nie czułem w aromacie, ale wyszło na skórze). Kwaskowość choć może nie silna, ale jednak dominuje. Pod tym wyczuwalny łagodny chmiel (łąka, siano) z dłuższą, ale bardzo delikatną goryczką
Treściwość - umiarkowana pełnia
Dość łagodna słodowa baza (niczym specjalnie się niewyróżniająca), a przede wszystkim wspomniany posmak plasuje to piwo na końcu hellesowej bawarskiej rzemieślniczej stawki.
Piwo jest oczywiście pijalne, ale niczym do siebie nie potrafi przekonać. Ogólnie słabo.
Comment