Browarek z bawarskiej Górnej Frankonii, w jej malowniczej części zwanej Szwajcarią Frankońską.
Niefiltrowany pils.
4,9% alk.
Aromat - oryginalna nuta chmielowa - polne zioła (też z czymś podobnym do mięty), łąka. Lekki słód
Piana - wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
Barwa - jaśniejsze, zamglone złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - wyraźniejszy chmiel z podobnymi odczuciami jak w aromacie. Goryczka delikatna jak na styl. Słodowa strona z łagodnym chlebem. Dłuższy finisz z wyraźniejszą już goryczką
Treściwość - pełne
Jak to w Bawarii, a już we Frankonii szczególnie nie mamy tu wytrawnego przedstawiciela stylu. Natomiast ma całkiem oryginalny chmielowy profil, pije się oczywiście przyjemnie, całość fajna.
Niefiltrowany pils.
4,9% alk.
Aromat - oryginalna nuta chmielowa - polne zioła (też z czymś podobnym do mięty), łąka. Lekki słód
Piana - wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
Barwa - jaśniejsze, zamglone złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - wyraźniejszy chmiel z podobnymi odczuciami jak w aromacie. Goryczka delikatna jak na styl. Słodowa strona z łagodnym chlebem. Dłuższy finisz z wyraźniejszą już goryczką
Treściwość - pełne
Jak to w Bawarii, a już we Frankonii szczególnie nie mamy tu wytrawnego przedstawiciela stylu. Natomiast ma całkiem oryginalny chmielowy profil, pije się oczywiście przyjemnie, całość fajna.
Comment