Knoblach, Hell

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    PremiumUżytkownik
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12413

    Knoblach, Hell

    Górna Frankonia (okolice Bamberga).

    4,9% alk.

    Aromat - słodowo, wyraźne suszone ziarno
    Piana - wysok
    a, trwała, zostaje trochę na szkle
    Barwa - słomkowo-złota, klarowna
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - słodowy ze tonami suszonego ziarna i chleba, chmiel delikatny, goryczka nieznaczna. Na finiszu posmak chlebowy z podpieczoną skórką i odrobiną goryczki.
    Treściwość - umiarkowana pełnia

    Smaczna, porządna klasyka

    Podobnym piwem jest ich Helles Sommerbier:

    Górna Frankonia, 4,9% alk. Aromat - słodowo-zbożowy Piana - wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle Barwa - złota, zamglona Wysycenie - wyższe, musujące Smak - zbożowa nuta słodowa, łagodny drożdzowy kwasek. Delikatny chmiel z tonami łąki, łagodna goryczka z dłuższym, wyraźniejszym finiszem Treściwość -


    Główna różnica, że tamto wyglądało na niefiltrowane (może nieco bardziej chmielone)
  • darekd
    PremiumUżytkownik
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12413

    #2
    Click image for larger version

Name:	P1090323.JPG
Views:	37
Size:	23,1 KB
ID:	2321435

    Comment

    • darekd
      PremiumUżytkownik
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12413

      #3
      Tym razem pite z kija wydaje się wyraźniej wysycone, żywe, nawet podszczypujące. Łagodna chlebowość bez podpiecznej skórki, trochę ziarna, lekki kwasek. Chmiel i goryczka wydają się teraz nieco bardziej wyraźne, ale generalnie na umiarkowanym poziomie. W treści nadal umiarkowana pełnia. I nadal fajne piwko.

      Comment

      • AaLeX
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛
        • 2011.07
        • 648

        #4
        Gdzie to piłeś z kija?

        Comment

        • darekd
          PremiumUżytkownik
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12413

          #5
          Dziwisz się, we Wrocławiu 🙂 FAM https://la-famiglia-pizzeria.ontap.pl/

          Comment

          • AaLeX
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛
            • 2011.07
            • 648

            #6
            Fakt. Zdziwiłem się. Super, że we Wrocławiu można się napić tego piwa.

            Comment

            Przetwarzanie...