Kraus, Impfstöffla

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12589

    Kraus, Impfstöffla

    Hirschaid pod Bambergiem, Górna Frankonia.


    4,7% alk., ekstr. ?

    Aromat - słodowy, ziarno zbożowe
    Piana - wyższa, zwarta, trwała, zostaje na szkle
    Barwa - złota
    Wysycenie - łagodne, minimalnie musuje
    Smak - wyraźny, słodszy słód (ziarnisty, może minimalnie karmelowy ze względu na słodycz), lekka goryczka, na finiszu wyraźniejsza z dłuższym posmakiem w ustach
    Treściwość - jak na deklarowane 4,7% alk. to zdecydowanie wysoka

    Bardzo miękkie w odbiorze, słodowe. W związku z tym niektóre źródła podają, że to marcowe. Ale zaw. alko na to nie wskazuje. Strona browaru podała tylko to:



    Brakuje trochę wyższego wysycenia, w związku z tym piwo wydaje się jeszcze bardziej jednowymiarowe, nieco mdławe. Nie jest złe, ale do powtórki raczej nie przekonuje.
Przetwarzanie...
X