O projekcie pisałem w zeszył roku tutaj:
Chyba nie straciło na aktualności.
Zoigl to oczywiście w wymiarze marketingowym. Podpis Zwickelbier jest bliższy rzeczywistości
5,6% alk.
35 IBU
Aromat - lekka dominacja ziołowo-łąkowego chmielu, nieco herbatnikowego słodu
Piana - średnia, zwarta (wręcz śmietankowa), trwała, zostaje na szkle
Barwa - ciemne, zamglone złoto
Wysycenie - łagodne, delikatnie musuje
Smak - słodowe i chmielowe akcenty wyrównane, wyczuwalne łagodne owoce (morela, suszone jabłko), słód lekko ciastkowy, minimalne ziarno, delikatna goryczka
Treściwość - solidniejsza pełnia
Oryginalne (te owoce w kierunku bardziej pale ale niż frankońskiego zwickla), smaczne, fajne piwo.
Chyba nie straciło na aktualności.
Zoigl to oczywiście w wymiarze marketingowym. Podpis Zwickelbier jest bliższy rzeczywistości
5,6% alk.
35 IBU
Aromat - lekka dominacja ziołowo-łąkowego chmielu, nieco herbatnikowego słodu
Piana - średnia, zwarta (wręcz śmietankowa), trwała, zostaje na szkle
Barwa - ciemne, zamglone złoto
Wysycenie - łagodne, delikatnie musuje
Smak - słodowe i chmielowe akcenty wyrównane, wyczuwalne łagodne owoce (morela, suszone jabłko), słód lekko ciastkowy, minimalne ziarno, delikatna goryczka
Treściwość - solidniejsza pełnia
Oryginalne (te owoce w kierunku bardziej pale ale niż frankońskiego zwickla), smaczne, fajne piwo.