Browar z miejscowości Hallerndorf w Górnej Frankonii. W tej samej miejscowości działa dużo bardziej znany browar Rittmayer.
Dawno temu opisywany był tu ich pils:
Browarek warzy trzy rodzaje piwa (jeszcze keller), o specjalny rozgłos nie zabiega.
Lager ma 5% alk.
Aromat - słodowy, suszone ziarno, orzechy, leciutki chmiel, nieco korzenny, jest też znikoma ziemistość
Piana - średnia, trwała z kożuszkiem
Barwa - złota, klarowna
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy, suszone ziarno, orzechy. Goryczka nie tyle wysoka, co szorstka z zalegającą skórką orzechową
Treściwość - solidniejsza pełnia
Specyficzna goryczka, jak przeczytałem ich pils też kiedyś odznaczał się tą cechą. To trochę razi, obniża pijalność, szkoda bo poza tym byłoby bardzo dobre
Dawno temu opisywany był tu ich pils:
Browarek warzy trzy rodzaje piwa (jeszcze keller), o specjalny rozgłos nie zabiega.
Lager ma 5% alk.
Aromat - słodowy, suszone ziarno, orzechy, leciutki chmiel, nieco korzenny, jest też znikoma ziemistość
Piana - średnia, trwała z kożuszkiem
Barwa - złota, klarowna
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy, suszone ziarno, orzechy. Goryczka nie tyle wysoka, co szorstka z zalegającą skórką orzechową
Treściwość - solidniejsza pełnia
Specyficzna goryczka, jak przeczytałem ich pils też kiedyś odznaczał się tą cechą. To trochę razi, obniża pijalność, szkoda bo poza tym byłoby bardzo dobre
Comment