Piwo warzone dla sieci marketów Rewe. Kupione w Görlitz za 35ct. Zawartość alkoholu 4%. Barwa złota. Piana gruba i obfita, największy atut. Musiałem kilka razy nalewać. Zapach słodowy, taki delikatny, mokry karton. Smak, no cóż, piwo jest wodniste, czuć trochę metalu i w tyle bardzo delikatną goryczkę. Piwo jest bardzo tanie i w miarę poprawne. Jest to Schankbier, czyli lekkie piwo festynowe wg definicji. Tę rolę spełnia. Ocena 3/6.
Frankfurter Brauhaus, Reichenberger Helles Schankbier
Collapse
X
-
To piwo jest dostępne w różnych sieciach. Wiem, że warzyli je Czesi (Konrad w Libercu, czyli Reichenberg właśnie).
Tutaj też twierdzą, że jest z Czech (też w REWE)
Reichenberger Helles Schankbier / Světlé výčepní by Pivovar Liberec Vratislavice is a Lager - Světlé (Czech Pale) which has a rating of 2.9 out of 5, with 2,413 ratings and reviews on Untappd.
Widzę jednak, że na niektórych stronach, informują rzeczywiście że to produkuje Frankfurt na Odrą. Co mnie zaskoczyło.
U Ciebie na etykiecie był napisany producent?Comment
Related Topics
Collapse
-
Tomek Kopyra omawiał to piwo:
https://www.youtube.com/watch?v=yZyylBsDmUs
I nie wiem dlaczego zalicza Exporty do Dortmunderów. Ciekawe, co na tą teorie mogliby odpowiedzieć piwowarzy z Bawarii
https://www.bayerisches-bier.de/bier...gerhell-und-ex...-
Channel: Niemcy
-
-
Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
-
2024-07-17, 10:35 -
-
Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
-
2024-01-16, 07:58 -
-
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...-
Channel: Szwajcaria
2023-09-05, 05:09 -
-
Pet 0,5 litra, alkohol 6%, ekstrakt bd.
Kolor - złoty, klarowny, trochę jasne przy tym woltażu.
Piana - coś tam jest, nie jest źle.
Zapach - nijaki, delikatnie słodowy.
Gaz - w sam raz.
Smak - delikatnie słodowy, w tle goryczka bardziej alkoholowa.
Jest...-
2023-02-21, 12:59 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment