Piwo tej marki ma już swój opis:
Jednak wtedy warzone jeszcze było w browarze Braustolz w skasońskim Chemnitz. Ten browar parę lat został zamknięty, choć piwa pod tą marką i sygnowane nazwą browaru są nadal warzone. A dzieje się to w innym saksońskim browarze w Plauen (Sternquell).
Nawet stronę mają Braustolza:
Także to trochę ściema. Parametry bez zmian:
12,3% ekstr.
5,2% alk.
Aromat - słodowy, suszone ziarna, ciut drożdży
Piana - umiarkowana, trwałość też dość średnia, dłuższa koronka
Barwa - zmętniony wyraźniejszy bursztyn
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy z suszonymi ziarnami i lekko opieczoną skórką chlebową, ciut drożdży i tyleż goryczki na finiszu
Treściwość - umiarkowane pełnia
Podobne piwo jak z Braustolza. Smaczne, dobrze pijalne, mogłoby być nieco bardziej treściwe.
Jednak wtedy warzone jeszcze było w browarze Braustolz w skasońskim Chemnitz. Ten browar parę lat został zamknięty, choć piwa pod tą marką i sygnowane nazwą browaru są nadal warzone. A dzieje się to w innym saksońskim browarze w Plauen (Sternquell).
Nawet stronę mają Braustolza:
Także to trochę ściema. Parametry bez zmian:
12,3% ekstr.
5,2% alk.
Aromat - słodowy, suszone ziarna, ciut drożdży
Piana - umiarkowana, trwałość też dość średnia, dłuższa koronka
Barwa - zmętniony wyraźniejszy bursztyn
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy z suszonymi ziarnami i lekko opieczoną skórką chlebową, ciut drożdży i tyleż goryczki na finiszu
Treściwość - umiarkowane pełnia
Podobne piwo jak z Braustolza. Smaczne, dobrze pijalne, mogłoby być nieco bardziej treściwe.
Comment