Kaiserdom, Angermann Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 660

Kaiserdom, Angermann Pils

Butelka 0,5l, nrw, alkohol 4,9%, ekstraktu nie podano.
    Kolor - jasna słomka, klarowny.
    Piana - gruba, trwała, został kożuch i lacing.
    Zapach - delikatny, chmielowy.
    Gaz - w sam raz.
    Smak - no tu jest słabo, jak na Pilsa. Delikatny słód, a gdzieś tam w tle minimalna goryczka.

Piwo ma bardzo ładną etykietę i niezłą pianę. Na tym niestety koniec zalet. W smaku jest pustawe, wodniste, występują tylko delikatne nuty słodowo-goryczkowe. Moim zdaniem, jak na Pilsa to za mało. Niedawno oceniałem Flensburgera, któremu dałem najwyższe noty. To piwo niestety najwyższych nie dostanie. Zasmakuje ludziom, którzy nie lubią wyraźnej goryczki, tylko po co wtedy kupować Pilsa? Ocena 2,5/6.
    Attached Files
    Last edited by AaLeX; 2022-12-03, 11:37.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedzi
    Niedawno oceniałem Flensburgera, któremu dałem najwyższe noty. To piwo niestety najwyższych nie dostanie. Zasmakuje ludziom, którzy nie lubią wyraźnej goryczki, tylko po co wtedy kupować Pilsa?
    Kaiserdom to najmniej ciekawy, duży browar Bambergu w bawarskiej Frankonii. W regionie tym pilsy nie są popularne, a generalnie bawarskie pilsy nie mają dużej goryczki, ponieważ w większości chmielone są miejscowymi odmianami aromatycznymi. Jeśli ktoś oczekuje wyraźnie goryczkowych pilsów, to właśnie te z północnych Niemiec (Flensburger, przede wszystkim Jever) trafią bardziej w gust.
    Last edited by darekd; 2022-12-03, 23:23.

Comment

Przetwarzanie...
    X