Knoblach, Urlager

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12569

    Knoblach, Urlager

    Schammelsdorf pod Bambergiem w bawarskiej Górnej Frankonii.
    Od lat nie mają strony www, a już prawie od roku nie odświeżają FB i warzą. Można? Można!

    Rzadka sprawa - wiedeńczyk spod Bambergu czyli vienna lager.
    5,4% alk.

    Aromat - słodowy (podpieczona skórka chlebowa) z łagodnym ziołowym chmielem
    Piana - wysoka, dość szybko się dziurawi pozostawiając trwały kożuszek
    Barwa - miedziano-złota, opalizująca
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - słodowa baza ze skórką od chleba, troszkę tost. Wyraźny goryczkowo-ziołowy chmiel. Ta goryczka mogłaby być nieco bardziej subtelna.
    Treściwość - pełne piwo

    Solidne i smaczne.

  • SupeR_PiwosZ
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2008.05
    • 361

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
    Od lat nie mają strony www, a już prawie od roku nie odświeżają FB i warzą. Można? Można!
    Dobre, klasyczne piwo nigdy nie potrzebuje reklamy.

    Comment


    • e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      Tam jest inna kultura piwa. Zatem nie ma przełożenia na nasz grunt.

    • SupeR_PiwosZ
      SupeR_PiwosZ commented
      Editing a comment
      Moim zdaniem w Polsce raczej szeroko pojęta kultura piwna została zaorana na przestrzeni dziejów. Jak i większość ciekawszych browarów. Głównie to zasługa czerwonych świń, które na potęgę rozpijały naród gównianą wódką. Kraft, craft czy jak to tam nazywać niestety tego nie zastąpi bo nie ma solidnej podstawy klasycznej.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12569

    #3
    Click image for larger version

Name:	P1120110.JPG
Views:	31
Size:	28,4 KB
ID:	2332762

    Comment

    Przetwarzanie...
    X