Browar w Górnej Bawarii, który kiedyś (podobnie jak zamek) należał do baronów De Bassus. Od 2019 należy do właścicieli innego bawarskiego browaru zum Kuchlbauer,
który warzy piwa pszeniczne. Nazwa browaru pozostała niezmienna, przerzucono się na produkcję "bio".
Ekstr. 11,8%
Alk. 4,9%
Aromat - słodowe tony podsuszonego ziarna, łagodny chmiel (łąka)
Piana - wysoka, średnie pęcherze, średnia trwałość z koronką
Barwa - słomkowo-złota
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy ze zbożowym ziarnem, muśnięte zbożową słodyczą i chmielem, goryczka bardzo delikatna. Na finiszu ciut chleba i goryczki.
Treściwość - pełne
Przyzwoite, ale niewyróżniające się niczym ponad regionalną średnią.
który warzy piwa pszeniczne. Nazwa browaru pozostała niezmienna, przerzucono się na produkcję "bio".
Ekstr. 11,8%
Alk. 4,9%
Aromat - słodowe tony podsuszonego ziarna, łagodny chmiel (łąka)
Piana - wysoka, średnie pęcherze, średnia trwałość z koronką
Barwa - słomkowo-złota
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy ze zbożowym ziarnem, muśnięte zbożową słodyczą i chmielem, goryczka bardzo delikatna. Na finiszu ciut chleba i goryczki.
Treściwość - pełne
Przyzwoite, ale niewyróżniające się niczym ponad regionalną średnią.
Comment