Ten duży browar z Górnej Bawarii, który warzy piwa pszeniczne a już warzył hellesa, którego skrywał pod marką dawno zamkniętego browaru:
Teraz też stworzyli nowy marketingowy projekt pod nazwą "Erdinger Brauhaus" z osobną stroną:
Parametry jak w poprzednim piwie:
11,8 % ekstr.
5,1% alk.
Aromat - słodowy (podsuszone ziarno), odrobina chmielu
Piana - zdecydowanie wysoka, zwarta i trwałą, długi kożuszek, zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto/słomka
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy z tonami ziarna, łagodny chmiel z bardzo delikatną goryczką, ale dłuższym finiszem
Treściwość - pełne piwo
Tamto piwo było według mojej oceny bardziej nachmielone, to zdaje mi się pełniejsze.
Niczym się nie wyróżnia wśród wielu bawarskich hellesów, ale trzeba przyznać, że jak na fabrykę (jaką jest Erdinger) jest przyzwoitym piwem.
Teraz też stworzyli nowy marketingowy projekt pod nazwą "Erdinger Brauhaus" z osobną stroną:
Parametry jak w poprzednim piwie:
11,8 % ekstr.
5,1% alk.
Aromat - słodowy (podsuszone ziarno), odrobina chmielu
Piana - zdecydowanie wysoka, zwarta i trwałą, długi kożuszek, zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto/słomka
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy z tonami ziarna, łagodny chmiel z bardzo delikatną goryczką, ale dłuższym finiszem
Treściwość - pełne piwo
Tamto piwo było według mojej oceny bardziej nachmielone, to zdaje mi się pełniejsze.
Niczym się nie wyróżnia wśród wielu bawarskich hellesów, ale trzeba przyznać, że jak na fabrykę (jaką jest Erdinger) jest przyzwoitym piwem.
Comment