Znany browar z Górnej Frankonii.
Ich Kräusen to niefiltrowany Zwickel, do którego dodano zgodnie z wymogami młode fermentujące jeszcze piwo z aktywnymi drożdżami.
11,3% ekstr.
4,9% alk.
Aromat - wyraźniejsze drożdże, łagodny słód, dość wyraźny chmiel (łąka)
Piana - dość wysoka, niespecjalna trwała, ale dłuższy kożuszek, pod koniec już niewiele zostaje
Barwa - wyraźniej zmętniona słomka
Wysycenie - średnie, ale żywo musuje
Smak - drożdżowy kwasek, trochę chleba, całkiem sporo chmielu (łąka, minimalnie zioła), goryczka też dość wyraźnie zaznaczona, szczególnie na finiszu, który jest długi. Oprócz goryczki jest w nim rześki kwasek
Treściwość - nieco łagodniejsza pełnia
Bardzo dobre
Ich Kräusen to niefiltrowany Zwickel, do którego dodano zgodnie z wymogami młode fermentujące jeszcze piwo z aktywnymi drożdżami.
11,3% ekstr.
4,9% alk.
Aromat - wyraźniejsze drożdże, łagodny słód, dość wyraźny chmiel (łąka)
Piana - dość wysoka, niespecjalna trwała, ale dłuższy kożuszek, pod koniec już niewiele zostaje
Barwa - wyraźniej zmętniona słomka
Wysycenie - średnie, ale żywo musuje
Smak - drożdżowy kwasek, trochę chleba, całkiem sporo chmielu (łąka, minimalnie zioła), goryczka też dość wyraźnie zaznaczona, szczególnie na finiszu, który jest długi. Oprócz goryczki jest w nim rześki kwasek
Treściwość - nieco łagodniejsza pełnia
Bardzo dobre
Comment