Kundmüller, Weiherer Kräusen Hell

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12462

    Kundmüller, Weiherer Kräusen Hell

    Znany browar z Górnej Frankonii.

    Ich Kräusen to niefiltrowany Zwickel, do którego dodano zgodnie z wymogami młode fermentujące jeszcze piwo z aktywnymi drożdżami.

    11,3% ekstr.
    4,9% alk.



    Aromat - wyraźniejsze drożdże, łagodny słód, dość wyraźny chmiel (łąka)
    Piana - dość wysoka, niespecjalna trwała, ale dłuższy kożuszek, pod koniec już niewiele zostaje
    Barwa - wyraźniej zmętniona słomka
    Wysycenie - średnie, ale żywo musuje
    Smak - drożdżowy kwasek, trochę chleba, całkiem sporo chmielu (łąka, minimalnie zioła), goryczka też dość wyraźnie zaznaczona, szczególnie na finiszu, który jest długi. Oprócz goryczki jest w nim rześki kwasek
    Treściwość - nieco łagodniejsza pełnia

    Bardzo dobre
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12462

    #2
    foto: Click image for larger version

Name:	P1130569.jpg
Views:	13
Size:	24,7 KB
ID:	2342545

    Comment

    Przetwarzanie...