Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do tego dochodzi fajna, gęsta piana, niezły lacing, jasna barwa. Chmielowy zapach. Alkohol <0,5%vol. Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym piwem. Piwo to smakiem może spokojnie konkurować z droższymi, niemieckimi wyrobami tego gatunku, a nawet być od nich lepsze. Cena, jak na marketowe piwo oscyluje w granicach 40ct. Polecam spróbować.
Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Tomek Kopyra omawiał to piwo:
https://www.youtube.com/watch?v=yZyylBsDmUs
I nie wiem dlaczego zalicza Exporty do Dortmunderów. Ciekawe, co na tą teorie mogliby odpowiedzieć piwowarzy z Bawarii
https://www.bayerisches-bier.de/bier...gerhell-und-ex...-
Channel: Niemcy
-
-
Nowa propozycja z naszego Lidla (puszka). Myślę, że butelkowa wersja jest nadal z browaru Mauritius Zwickau. Tu też ściana wschodnia (Frankfurt nad Odrą).
Wizualnie opakowanie poprawione. Na plus pełny opis. Ekstr. 11,4%. Alk. 4,9%
Chmiel: Herkules, 24 IBU. Duży plus, ale...-
-
-
Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
-
2024-01-16, 07:58 -
-
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...-
Channel: Szwajcaria
2023-09-05, 05:09 -
-
Pet 0,5 litra, alkohol 6%, ekstrakt bd.
Kolor - złoty, klarowny, trochę jasne przy tym woltażu.
Piana - coś tam jest, nie jest źle.
Zapach - nijaki, delikatnie słodowy.
Gaz - w sam raz.
Smak - delikatnie słodowy, w tle goryczka bardziej alkoholowa.
Jest...-
2023-02-21, 12:59 -
- Loading...
- Koniec listy.