Würzburger Hofbräu, Keiler Kellerbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6403

    Würzburger Hofbräu, Keiler Kellerbier

    Ekstrakt 12.2*, alko 5.2%, IBU 12.

    Keiler to wg RB Commissioner zależna spółka od Kulmbachera.
    Piwo najprawdopodobniej jest warzone w Würzburger Hofbräu GmbH.

    Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka
    Lacing - trochę było
    Barwa - zamglony pomarańczowy jaśniejszy
    Gaz - średni
    Aromat - cytrusy lekko, lekko skórka pomarańczowa na zbożowym.
    Smak - słodkawe, zbożowość, lekko cytrusy, jasne owoce, mini goryczka.

    Trochę mało się dzieje ale ogólnie nie było źle
    Attached Files
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12563

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
    Ekstrakt 12.2*, alko 5.2%, IBU 12.

    Keiler to wg RB Commissioner zależna spółka od Kulmbachera.
    Piwo najprawdopodobniej jest warzone w Würzburger Hofbräu GmbH.
    tak, warzy to Würzburger Hofbräu. Zgadza się adres na stronie i informacja:

    WürzburgWiki: Die Online-Enzyklopädie zu Geschichte, Zeitgeschehen, Kultur, Gastronomie und mehr zu Stadt und Landkreis Würzburg.


    Według, której od 2017 nie mogą się nawet powoływać browar Lohrer i jego tradycje piwowarskie.

    Zresztą browar Lohrer został ostatecznie wyburzony parę lat temu:



    Ciekawostką jest, że Würzburger Hofbräu stworzył lokal z minibrowarem, gdzie warzą Kellera, ale o parametrach 12,4% ekstr., 5,4% alk.
    Natomiast pozostałe piwa dostępne w butelkach pochodzą z browaru przemysłowego:



    W związku z tym sugerowałbym zmianę nazwy wątku na:

    Würzburger Hofbräu, Keiler Kellerbier





    Comment

    Przetwarzanie...
    X