Browar spod Bambergu w bawarskiej Górnej Frankonii.
5% alk.
Aromat - wyraźne drożdże z łagodnymi owocami, trochę słodu, przez chwilę leciutkie muśnięcie kwiatowego chmielu
Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się duże bąble, które w miarę szybko opadają do trwałego kożuszka, zostaje trochę na szkle
Barwa - zmętniona, cytrynowo-słomkowo-jasnozłota
Wysycenie - średnie, żywo musuje jak na kellera
Smak - drożdżowe tony dominują dając owocowy, dominujący ton. Lekki kwasek też od drożdży, słód łagodny, muśnięty słodyczą zbożową. Jest trochę chmielu (łąka, kwiaty), ale nie na goryczkę, która jest prawie niewyczuwalna
Treściwość - pełne piwo
Dość rześkie piwo, mi smakowało trochę jak hybryda dolnej fermentacji z odrobiną weizena. Przyzwoite, ale dość specyficzne, raczej nie mój faworyt.
5% alk.
Aromat - wyraźne drożdże z łagodnymi owocami, trochę słodu, przez chwilę leciutkie muśnięcie kwiatowego chmielu
Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się duże bąble, które w miarę szybko opadają do trwałego kożuszka, zostaje trochę na szkle
Barwa - zmętniona, cytrynowo-słomkowo-jasnozłota
Wysycenie - średnie, żywo musuje jak na kellera
Smak - drożdżowe tony dominują dając owocowy, dominujący ton. Lekki kwasek też od drożdży, słód łagodny, muśnięty słodyczą zbożową. Jest trochę chmielu (łąka, kwiaty), ale nie na goryczkę, która jest prawie niewyczuwalna
Treściwość - pełne piwo
Dość rześkie piwo, mi smakowało trochę jak hybryda dolnej fermentacji z odrobiną weizena. Przyzwoite, ale dość specyficzne, raczej nie mój faworyt.
Comment