Zasłużony browar z Górnej Bawarii i ich niefiltrowany Zwickl
12,4% ekstr.,
5,1% alk.
18 IBU
Aromat - złożony z łagodnych niuansów: chmiel (łąka), słód (trochę chlebowy), drożdże chyba najwyraźniejsze (trochę owocowości)
Piana - wysoka, trwałość średnia, dłuższy kożuszek
Barwa - jasne, zmętnione złoto
Wysycenie - wyższe (jak na zwikla/kellera to wysokie), wyraźnie musuje
Smak - wyraźne drożdże (ciut owocowe), całkiem wyraźny jak na styl chmiel (łąka, z dłuższą łagodną ziołową goryczką), lekki chleb
Treściwość - pełne
Pite po terminie zachowało świeżość, rześkość w odbiorze. Bardzo dobre
12,4% ekstr.,
5,1% alk.
18 IBU
Aromat - złożony z łagodnych niuansów: chmiel (łąka), słód (trochę chlebowy), drożdże chyba najwyraźniejsze (trochę owocowości)
Piana - wysoka, trwałość średnia, dłuższy kożuszek
Barwa - jasne, zmętnione złoto
Wysycenie - wyższe (jak na zwikla/kellera to wysokie), wyraźnie musuje
Smak - wyraźne drożdże (ciut owocowe), całkiem wyraźny jak na styl chmiel (łąka, z dłuższą łagodną ziołową goryczką), lekki chleb
Treściwość - pełne
Pite po terminie zachowało świeżość, rześkość w odbiorze. Bardzo dobre