Schönram, Schönramer Zwickl

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Schönram, Schönramer Zwickl

    Zasłużony browar z Górnej Bawarii i ich niefiltrowany Zwickl

    12,4% ekstr.,
    5,1% alk.
    18 IBU

    Naturtrüb, unfiltriert und unverfälscht im Geschmack. Ein nicht pasteurisiertes Original-Zwickl aus Schönram. Gebraut nach dem bayerischen Reinheitsgebot. Zum Wohl.


    Aromat - złożony z łagodnych niuansów: chmiel (łąka), słód (trochę chlebowy), drożdże chyba najwyraźniejsze (trochę owocowości)
    Piana - wysoka, trwałość średnia, dłuższy kożuszek
    Barwa - jasne, zmętnione złoto
    Wysycenie - wyższe (jak na zwikla/kellera to wysokie), wyraźnie musuje
    Smak - wyraźne drożdże (ciut owocowe), całkiem wyraźny jak na styl chmiel (łąka, z dłuższą łagodną ziołową goryczką), lekki chleb
    Treściwość - pełne

    Pite po terminie zachowało świeżość, rześkość w odbiorze. Bardzo dobre
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Zdjęcie: Click image for larger version

Name:	P1140512.jpg
Views:	9
Size:	20,1 KB
ID:	2344029

    Comment

    Przetwarzanie...
    X