Heidenpeters, Hazy Heidi

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12563

    Heidenpeters, Hazy Heidi

    Kraftowy browarek z Berlina: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...eters-brauerei

    Hazy IPA (choć właściwie opisane jest jako górnofermentacyjny Vollbier) w składzie oprócz jęczmiennego i pszenicznego również słód owsiany.

    5,4% alk.

    Unser HAZY Bier! Trüb, weich, extrem fruchtig und total gut zum Wegtrinken. So ähnlich wie Ananassaft, nur mit nen bisschen mehr Alkohol;-) ObergärigesVollbierAlkohol: 5,4 % Vol.Zutaten: Wasser, Gerstenmalz,Weizenmalz, Hafermalz, Hopfen, HefeNaturbelassen — unfiltriert und nicht pasteurisiert. vegan Flasche, 0,33 Liter


    Aromat - szczerze pisząc piwo już było nieco po terminie, a że jest niefiltrowane i niepasteryzowane, to aromat był głównie kwaskowo-"belgijski"
    Piana - wysoka, niezbyt zwarta, ale trwała z kożuszkiem
    Barwa - mętna złoto-pomarańczowa
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - piwo delikatnie już "trafione", wszedł taki trochę saison ) pojawiła się cierpkość, ale i tak czuć porcję chmielowej, rześkiej owocowości (tak jak opisywali na stronie są to ananasy),
    goryczka lekka. Owies nadał piwu miękkości i pijalności.
    Treściwość - pełne piwo

    Szkoda, że nie informują jakie chmiele. Nawet w tej formie (która mi nie przeszkadzała) piwo miało świetną pijalność. Jako świeże zapewne jest mega pijalne, gładkie a zarazem rześkie.
    Chętnie bym powrócił.
    Last edited by darekd; 2024-09-30, 22:32.
Przetwarzanie...
X