Kraftowy browarek z Berlina: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...eters-brauerei
Hazy IPA (choć właściwie opisane jest jako górnofermentacyjny Vollbier) w składzie oprócz jęczmiennego i pszenicznego również słód owsiany.
5,4% alk.
Aromat - szczerze pisząc piwo już było nieco po terminie, a że jest niefiltrowane i niepasteryzowane, to aromat był głównie kwaskowo-"belgijski"
Piana - wysoka, niezbyt zwarta, ale trwała z kożuszkiem
Barwa - mętna złoto-pomarańczowa
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - piwo delikatnie już "trafione", wszedł taki trochę saison ) pojawiła się cierpkość, ale i tak czuć porcję chmielowej, rześkiej owocowości (tak jak opisywali na stronie są to ananasy),
goryczka lekka. Owies nadał piwu miękkości i pijalności.
Treściwość - pełne piwo
Szkoda, że nie informują jakie chmiele. Nawet w tej formie (która mi nie przeszkadzała) piwo miało świetną pijalność. Jako świeże zapewne jest mega pijalne, gładkie a zarazem rześkie.
Chętnie bym powrócił.
Hazy IPA (choć właściwie opisane jest jako górnofermentacyjny Vollbier) w składzie oprócz jęczmiennego i pszenicznego również słód owsiany.
5,4% alk.
Aromat - szczerze pisząc piwo już było nieco po terminie, a że jest niefiltrowane i niepasteryzowane, to aromat był głównie kwaskowo-"belgijski"
Piana - wysoka, niezbyt zwarta, ale trwała z kożuszkiem
Barwa - mętna złoto-pomarańczowa
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - piwo delikatnie już "trafione", wszedł taki trochę saison ) pojawiła się cierpkość, ale i tak czuć porcję chmielowej, rześkiej owocowości (tak jak opisywali na stronie są to ananasy),
goryczka lekka. Owies nadał piwu miękkości i pijalności.
Treściwość - pełne piwo
Szkoda, że nie informują jakie chmiele. Nawet w tej formie (która mi nie przeszkadzała) piwo miało świetną pijalność. Jako świeże zapewne jest mega pijalne, gładkie a zarazem rześkie.
Chętnie bym powrócił.