Miły intensywny chmielowy zapach, niezwykle klarowne o jasno-złotej barwie. W smaku dominuje mocna goryczka, jednakże zbyt monotonna. Zaw. alk. 4,8% vol. O ekstrakcie brak jakiejkolwiek wzmianki. Ogólnie moja ocena to solidna 3.
Beck's, Haake Beck Pils
Collapse
X
-
Beck's, Haake Beck Pils
Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak
-
-
Oj chyba zaniżyłeś ocenę tego piwka. Zasługuje zdecydowanie na więcej - przynajmniej na solidną 4. A swoją drogą tak dobre piwo marnuje się wyłącznie na lokalnym rynku na północy Niemiec (Okolice Bremen).
P.S. A w samym browarze smakuje wręcz wybornie
-
-
a dlaczego zasługuje na wyższą ocenę? przecież w Twoim poście zupełnie brakuje argumentacji dla poparcia tego zdania?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Beck's, Haake Beck Pils
Röwniez tutaj zapomnialem o Pilsie jak dodawalem Maibocka
Ale teraz juz wszystko w Pozadku
Zawartosc Alk.4,9 %
Kolor jasniutki bursztynowy bardzo czysty.
Piana obfita ale nietrwala wrecz krötka.
bardzo silna goryczka co jest typowa cecha Piw z Pölnocy i bardzo przyjemna aroma.
Chociaz musze powiedziec ze nie na möj smak ale da sie wypic
Comment
-
-
Kupione na autostradzie gdzieś koło Bremy. Alk. 4.9%, but. 0.5 l.
Kolor złocisty (4) Piana krótka ale zostawia na jakiś czas dywanik (3) Nasycenie takie sobie (3.5) Zapach chmielowy, dosyć słaby (3) Smak najpierw dosyć płaski, lekka goryczka, pod koniec się rozwija, dochodzi słodowo-goryczkowy posmak (3.5) Opakowanie - nic szczególnego (2.5)
Ocena [3.25] czyli mniej więcej zgodnie z oceną RegentaLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
Comment