Bischofshof, Weltenburger Hefe-Weißbier Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx
    Dopiero teraz zauważyłem, że nie o tego Weltenburgera chodzi. Prosze o przeniesienie do właściwego wątku - powinno być tu: Weltenburg Klosterbrauerei, Weltenburger Hefe-Weißbier Dunkel
    Zrobione, przy czym przypuszczam, że chodziło Ci o Hell a nie Dunkel. No chyba że zdjęcie kłamie

Comment

• dryx
      † 1966-2017 Piwosz w Raju
      • 2002.04
      • 1735

Dzięki, tak chodziło mi o tego. Późna pora i kolejna szklaneczka spowodowały , że mi sie już klawiatura myliła.

Comment

• michioso
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.10
        • 112

Piwo mętne, koloru ciemnożółtego, wyrażnie kwaskowate. Piana drobna i trwała.
        Zakupione w Tesco w Lublinie za 1,49 zł, dzisiaj widziałem je w sklepie na Czechowie z piwami za ok. 7 zł

Comment

• chechaouen
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2011.01
          • 1180

Kolor klasyczny dla stylu - beżowo-pomarańczowy i mętny. Piana obfita, całkiem trwała. Zapach średniointensywny, przyjemny, cytrusowy, nuty głównie cytrynowe i bananowe z przewagą jednak świeżej cytryny. Do tego szczypta słodkawej wanilii.
          W smaku też dominują cytrusy, ale te kwaskowate. Banan miesza się z kwaskowatą cytryną. Do tego tak jak w zapachu nutka waniliowa. W składzie podają "przyprawy", więc to chyba właśnie to. W dalekim tle bardzo subtelna goryczka. To wszystko fajne, ale zdecydowanie za mało wyraziste, niestety wodniste.
          Niezły hefe-weissbier, ale brakuje mu trochę głębi, za bardzo wodnisty. Kupione za 4,99 zł. W tej cenie jednak dość łatwo o lepszą pszenicę
          Last edited by chechaouen; 2013-10-22, 19:40.

Comment

Przetwarzanie...