Po tym piwie spodziewałem się zdecydowanie więcej. Jest poprawnie, ale nic ponad to. Najładniejszy jest ten jasnobursztynowy kolor. No i nasycenie według mnie powinno być tu większe.
Maisel, Maisel's Weisse Original
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Wersja beczkowa potwierdza moje odczucia wyniesione z próbowania wersji butelkowej. Tak samo względnie niskie nasycenie i taka sama solidność nie niosąca za sobą nic specjalnego.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziŹródło zakupu to samo, ale woltaż inny - u mnie jest napisane 5,4%.
Poza tym nic się nie zmieniło odnośnie wcześniejszych wpisów.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Barwa bursztynowa, z wyraźnym pomarańczowym odcieniem. Mętne.
Arcywysoka i trwała piana. Mięsista i układająca się w fantastyczne kształty.
W zapachu przede wszystkim bananowe estry.
Przyznam się, że oczekiwałem nieco więcej po smaku tej bawarskiej pszenicy. Niby są charakterystyczne smakowe elementy, jednak wyczuwam też niepokojąco wyraźną wodnistość.
Wysycenie wydało mi się na początku zbyt wysokie, jednak ostatecznie uznaję je za prawidłowe.
Opakowanie estetyczne. Bez szaleństw. Ordnung muss sein.
Alkohol nadal 5,2% Nabyte w Piwonii za 6,70.
Bardzo przyjemne wizualnie piwo, jeśli dodać też walory organoleptyczne w podsumowaniu zasługuje na (niecałe) 7 w skali 1-10.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Barwa: miodowo-pomarańczowa, mętna
Piana: biała, wysoka, średni-pęcherzykowa, opada szybko tworząc duże pęcherze, oblepia szkło, małe wysepki utrzymują się do końca
Zapach: piękny i intensywny bukiet zapachów charakterystyczny dla piw pszenicznych, wyraźne aromaty bananowe, goździkowe, cytrusowe, w tle słód pszeniczny
Smak: smak głęboki z charakterystycznymi smaczkami piwa pszenicznego, wyraźne nuty bananowe, goździkowe, goryczka znikoma, ale da się ją wyczuć, nie jest zbyt kwaśne, po prostu dobre
Wysycenie: wysokie
Opakowanie: kolorystyka biało-niebieska, etykieta bez zmian, kapsel dedykowany
Cena: 0,95 €
Poziom alkoholu: 5,2%
Na tle innych pszenicznych wyraźnie się wyróżnia na plus. Jedynym małym minusem jest piana, która za szybko opadła. Zapach i smak zrekompensował to. Polecam
Comment
-
-
Aromat: bananowo-goździkowy
Piana: wysoka, gęsta, trwała
Barwa: jasnopomarańczowa, opalizujące
Smak: weizenowy, słodowo-cytrusowy, z karmelowymi i słodkimi nutkami
Goryczka: niewyczuwalna
Odczucie w ustach: pełne, gładkie
Ogólne wrażenie: przyzwoita pszeniczka, nie ma się czego czepić, ale szału nie ma.
Comment
-
-
Wygląd: wyjątkowo ciemne jak na weizena, bursztynowe, bardzo zmętnione, piana wzorcowa, potężna, drobna, pancerna, nie biała, a ecru.
Zapach: goździk przed bananem, banan przejrzały, dodatkowo fajna chlebowość i drożdżowość.
W smaku obłędne, może dlatego, że ostatnio piłem paskudne Niechanowo, Wąsosza i Witnicę. Puchatość i mączność pszeniczniaka, lekka chlebowość, wyraźny przejrzały banan, goździki, do tego cytrusowość jakby z jakichś pomarańczy, drożdżowość, lekka ziemistość i pieprzność, jakaś guma balonowa. Kwaskowe i wytrawne, nie jest zbyt pełne. Mogłoby być bardziej wysycone.
Comment
-
-
Czas na ikonę stylu
Ekstrakt 11.85 *P, alko 5.1%, IBU 12.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony żółto pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - cytrusy weizenowe i banan.
Smak - słodkawe, kwaskowe, owocowość i cytrusowość w typie weisse, W aftertaste nieco cynamonu.
Goryczka - brak.
Niezłe, przyjemny kontakt do powtórek w przyszłości .
Comment
-
Comment