Ach cöz za piwo!
Produkowane w Stuttgarter Hofbräu in Stuttgart na licencji Malteser Brauerei Amberg in Bayern.
zeby tego bylo malo to powiem ze receptura na to piwo zostala wynaleziona na Seminarium Koscielnym Mlodziezy Meskiej diecezji Regensburh i wlasnie przejeta do produkcji przez Browar Bischofshof w Regensburgu.
Receptura ta zostala jednak przekazana do Stuttgarter Hofbräu.
Troche nagmatwalem ale jezeli wiezyc wszystkiemu co pisze na Etykiecie?
Typowe Pszeniczno-Jeczmienne Biale Piwo.
Kolor Zlotawo-Brazowy Metny.
Piana Obfita jak we wszystkich weissbier ale krötko sie utrzymujaca-pozostawia jednak wyrazny slad na piwie w szklance taki wianuszek.
Piwo o zawartosci Alk.5% o smaku kwaskowatym ale bardzo przyjemnym
Produkowane w Stuttgarter Hofbräu in Stuttgart na licencji Malteser Brauerei Amberg in Bayern.
zeby tego bylo malo to powiem ze receptura na to piwo zostala wynaleziona na Seminarium Koscielnym Mlodziezy Meskiej diecezji Regensburh i wlasnie przejeta do produkcji przez Browar Bischofshof w Regensburgu.
Receptura ta zostala jednak przekazana do Stuttgarter Hofbräu.
Troche nagmatwalem ale jezeli wiezyc wszystkiemu co pisze na Etykiecie?
Typowe Pszeniczno-Jeczmienne Biale Piwo.
Kolor Zlotawo-Brazowy Metny.
Piana Obfita jak we wszystkich weissbier ale krötko sie utrzymujaca-pozostawia jednak wyrazny slad na piwie w szklance taki wianuszek.
Piwo o zawartosci Alk.5% o smaku kwaskowatym ale bardzo przyjemnym
Comment