Stuttgarter Hofbräu, Malteser Weissbier Hefe Hell

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

    Stuttgarter Hofbräu, Malteser Weissbier Hefe Hell

    Ach cöz za piwo!
    Produkowane w Stuttgarter Hofbräu in Stuttgart na licencji Malteser Brauerei Amberg in Bayern.
    zeby tego bylo malo to powiem ze receptura na to piwo zostala wynaleziona na Seminarium Koscielnym Mlodziezy Meskiej diecezji Regensburh i wlasnie przejeta do produkcji przez Browar Bischofshof w Regensburgu.
    Receptura ta zostala jednak przekazana do Stuttgarter Hofbräu.
    Troche nagmatwalem ale jezeli wiezyc wszystkiemu co pisze na Etykiecie?
    Typowe Pszeniczno-Jeczmienne Biale Piwo.
    Kolor Zlotawo-Brazowy Metny.
    Piana Obfita jak we wszystkich weissbier ale krötko sie utrzymujaca-pozostawia jednak wyrazny slad na piwie w szklance taki wianuszek.
    Piwo o zawartosci Alk.5% o smaku kwaskowatym ale bardzo przyjemnym
    Attached Files
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

    http://www.andreas-kronkorken.de
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Ze strony producenta:

    Brauart: untergärig
    Znaczy co, lager pszeniczny?!
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

      #3
      Właśnie piję wersję Kristall tego piwa (jeśli moderator uzna, że powinien to być osobny wątek, to proszę o wydzielenie tego postu).

      Barwa: Złota, przejrzysta
      Smak: Delikatny smak pszenicznego słodu, potem słody jęczmienne, na finiszu przyjemna chmielowa goryczka utrzymująca się w ustach. Wysycenie dość wysokie.
      Piana: Obfita (nalewałem na 2 razy), dość trwała, ale redukuje się do postrzępionego kożucha.
      Zapach: dość niewyraźny, wyczuwam zapachy słodu jęczmiennego i delikatne nuty pszeniczne.
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

      Comment

      Przetwarzanie...