Dostarczone przez niezawodny "Piwowar Import Export GmbH"
Producent: Brauerei Kneitinger, Regensburg
Butelka zwrotna 0,5 litra typu euro.
alkohol 6,5% vol; zawartości ekstraktu nie podano
Zapach: bardzo przyjemny, owocowy [4]
Piana: jasnobeżowa, drobna, zbijająca się w większe pęcherzyki; znikła u mnie po 6 minutach; zostawiła wyraźne ślady na szklance [4+]
Kolor: piękny głęboki brąz, klarowne [5]
Gaz: z początku nikczemnie mały, chwilę później brak w ogóle [3-]
Smak: łagodny, bez goryczki, powiedziałbym, że słodki z wyraźnym karmelem; przyjemna oleista konsystencja piwa [4+]
Ogólna ocena: bardzo mi smakował [4+], piorunem idzie do głowy, strach wypić swie butelki (i tak miałem tylko jedną )
To moja pierwsza ocena piwa. Pewnie zaraz fachowcy napiszą, że piwo wyraźnie chmielowe, z wyraźną goryczką, i w dodatku w ogóle kicha. Nic na to nie poradzę, opisałem co czułem, bardzo mi smakowało.
Tutaj strona browaru Kneitinger.
Producent: Brauerei Kneitinger, Regensburg
Butelka zwrotna 0,5 litra typu euro.
alkohol 6,5% vol; zawartości ekstraktu nie podano
Zapach: bardzo przyjemny, owocowy [4]
Piana: jasnobeżowa, drobna, zbijająca się w większe pęcherzyki; znikła u mnie po 6 minutach; zostawiła wyraźne ślady na szklance [4+]
Kolor: piękny głęboki brąz, klarowne [5]
Gaz: z początku nikczemnie mały, chwilę później brak w ogóle [3-]
Smak: łagodny, bez goryczki, powiedziałbym, że słodki z wyraźnym karmelem; przyjemna oleista konsystencja piwa [4+]
Ogólna ocena: bardzo mi smakował [4+], piorunem idzie do głowy, strach wypić swie butelki (i tak miałem tylko jedną )
To moja pierwsza ocena piwa. Pewnie zaraz fachowcy napiszą, że piwo wyraźnie chmielowe, z wyraźną goryczką, i w dodatku w ogóle kicha. Nic na to nie poradzę, opisałem co czułem, bardzo mi smakowało.
Tutaj strona browaru Kneitinger.
Comment