Hövels Hausbrauerei, Clarissen Alt

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Hövels Hausbrauerei, Clarissen Alt

Drugie piwo z tego domowego Browaru.
    Tym razem Clarissen Alt o zawartosci Alk.4,8%.
    Nazwa piwa upamietnia Clarissen Kloster a wiec Klasztoru w Dortmundzie gdzie pielegnowano sposoby wazenia Piwa i wlasnie w tym klasztorze warzono tego Alta.
    Barwa ciemno bursztynowa klarowna,Piana obfita i dlugo sie utrzymujaca.
    Mocny goryczkowaty smak ale bardzo przyjemny.
    Jedyna wada jest to ze jest dosc ciezko do zdobycia jedynie w Moim rejonie i Restouracjach gdzie trzeba juz slono zaplacic
    Attached Files
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Ulm, Neue Strasse 87-89, Hausbrauerei Ulm
    pebejot
    Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
    Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
    Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...
    2023-09-12, 05:43
  • dadek
    Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
    dadek
    Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
    2023-04-27, 02:48
  • WojciechT
    Hövels Hausbrauerei, Hövels Bock
    WojciechT
    Piwo sezonowe.

17,5% ekstraktu, 7,5% akoholu.

Kolor: brązowy, mętny.
    Piana: niezbyt wysoka i nieprzesadnie trwała. Redukuje się do trwałego pierścienia, pozostaje na szkle.
    Aromat: słodki, wyraźnie karmelowy, lekko ziołowy, opiekany, przyjemny.
    Sma...
    2015-03-22, 13:03
  • zythum
    Dortmund, Hoher Wall 5-7, Hovels Hausbrauerei
    zythum
    Przed meczem ligi niemieckiej spędzilismy tu trochę czasu na obiad. Wystrój browaru to duża sala i boczne salki odchodzące od tej dużej (ale tworzące jedną całość), wszystko w drewnie, duże ławy. Całkiem miło. Kelnerka Polka, menu jesz do woli za 7 euro (wyobrażacie sobie to w Polsce,...
    2008-03-28, 13:46
  • ArtK31
    Moja kolekcja - podstawki z browarów niemieckich
    ArtK31
    Postanowiłem "zrobić" trochę porządków w mojej kolekcji podstawek, a dokładnie z jej częścią dotyczącą dekli niemieckich.
    Jestem w trakcie ogarniania zbioru, ale już w tym momencie "urodziło się" poniższe zestawienie browarów,z których podstawki goszczą w...
    2010-11-21, 16:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...