Moritz Fiege, Bläck Mäx

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Moritz Fiege, Bläck Mäx

Piwo z Browaru Moritz Fiege w Bochum.Jak sama nazwa wskazuje jest to czarne piwo.
    Das Coole Schwarz Bier jest inne smakuje inaczej i wyglada inaczej jak inne piwa.
    Zawartosc Alk.4,9%.
    Kplor prawie czarny Piana obfuta ale dosc szybko znika.
    Smak bardzo przyjemny slodkawo-kwaskowaty z wyczuwalna Goryczka trudny do opiasania najlepies spröbowac.
    Attached Files
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Related Topics

Collapse

• darekd
    Moritz, 7
    darekd
    Chyba flagowy produkt browaru z Barcelony

https://moritz.com/

100% malta czyli bez dodatków niesłodowanych.
    5,5% alk.

Aromat - nieszlachetna słodowa, słodkawa, nieco owocowa tonacja
    Piana - wysoka, początkowo całkiem zwarta, ale szybko się dziurawi...
    2023-03-31, 21:14
  • bastion
    Ukraina, Ivano - Frankivsk, Sacharowa 23, Molfar Brewery. [ Bez wyszynku]
    bastion
    Kolejny browar rzemieślniczy w Ivano- Frankivsku. O ile trafienie do innych nie było łatwe, to ten już całkowicie jest zakonspirowany. Dawne zakłady na pierwszy wygląd puste ukrywają w swoich trzewiach kilka firm, które nie bardzo chcą się pochwalić swoim istnieniem na jakichkolwiek reklamach...
    2022-12-03, 19:37
  • bastion
    Chorwacja, Zadar, Andreje Hebranga 6, Brlog Zadruzna Pivovara.
    bastion
    Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
    Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
    Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
    2022-09-02, 21:32
  • dadek
    Nieczajna 32, Browar Nieczajna
    dadek
    13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
    2021-06-10, 17:23
  • wpadzio
    Moritz Fiege, Moritz Fiege Weizen
    wpadzio
    Lato to dobra pora na pszeniczniaki, ze względu na ich orzeźwiający charakter. A że ostatnio trafia ich do nas zza zachodniej granicy coraz więcej tym lepiej.
    Moritz Fiege to rodzinny browar z Bochum w Nadrenii Północnej-Westfalii, pozostający od początku swego istnienia w rękach rodziny...
    2015-07-10, 18:08
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...