Berliner Kindl, Bärenpils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Berliner Kindl, Bärenpils

Berliner Kindl Brauerei AG
    Bärenpils - Berliner Pilsener
    alk. 4,6 obj.
    but. 0,33 l (bączek)
    cena 0,28 EUR

Kolor bladozółty. Piana początkowo obfita, drobnoziarnista, szybko dziurawi się i opada. Gazu trochę za mało. Zapach wyrazisty, ale niezbyt apetyczny - raczej kwaśny. Smak - bez rewelacji, słabe nachmielenie, wyraźny posmak "syfiastopilsowy" znany dobrze po naszej stronie Odry. Niewarte uwagi. Kupiłem przez przypadek bo po innych piwnych zakupach (sezon na koźlaki również w Berlinie rozpoczęty) zostało mi równo 36 eurocentów czyli akurat na Bärenpilsa i kaucję
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Tak wyglada w butelce 0,5:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Borysko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1144

Ja za swój egzemplarz dałem 36 cenciaków bez kaucji
      Kolor plasuje je wśród jaśniejszych przedstawicieli pilsów.
      Zapach całkiem intensywny: mieszanka gotowanych płatków zbożowych i ziołowej trawiastości, odrobina piwniczności, oraz nieco drożdży; nic kwaśnego nie stwierdziłem.
      Smak oceniam na czwórkę z minusem. Całkiem przyjemna słodowość, znaczna wytrawność i zaskakująco solidna i "długa" goryczka charakteryzują to piwo. Ten minus za niezbyt szlachetną przypadłość owej goryczki - zbyt długie zaleganie w gardle. Piwo jest dosyć lekkie, dobre by było latem do gaszenia pragnienia. Pienistość do poprawy.
      Osobiście nie do końca zgadzam się z negatywną oceną Yendrasa - trunek bez fajerwerków, ale też bez większych wad (poza tą goryczką). Spokojnie mogę powtórzyć.

Comment

• porek388
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.11
        • 213

Bardzo słabe to piwo.

Kolor: ciemnosłomkowy
        Wysycenie: dość duże
        Piana: szybko opada
        Zapach: nie wyczułem
        Smak: jakiś słaby smak goryczkowy, ogólnie mało wyraziste - wyprane z jakiegokolwiek smaku.

Ocena ogólna 3,5.

Cena 0,55 EUR w getrenku w Goerlitz - biorąc pod uwagę smak przepłaciłem nawet za 0,30 EUR nie warto bo można w Niemczech znaleźć lepsze piwa w tej cenie.

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9788

Moje piwo miało 4,8%. Bledziutkie. Piana biała, dość rzadka, mało trwała.
          Węchowo chmiel rulez! W tle słód, słabe owocki jakby. Smakuje goryczkowo. I tyle.
          Nagazowanie mało widoczne, lecz balonujące. Opakowanie - butelka NRW, jak na fotce.
          Można wypić, ale bez entuzjazmu.

Comment

Przetwarzanie...
          X