Paderborner, Salitos Tequila

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Viktor
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2002.04
    • 617

Paderborner, Salitos Tequila

Napój na bazie piwa z dodatkiem tequilii i cytryny ( coś na wzor Desperados czy Tequieros ). Dobre gazowanie, piana biała, szybko znika, orzeźwiające , ale bardzo nikły smak piwa, kolor jasnozłoty.
    Alk. 5,9 %. Zakupione na Polnej w Warszawie jako ciekawostka. Butelka biała.Etykieta główna nadrukowana, krawatka i kontra na folii samoprzylepnej.Butelka zamykana na kapsel typu "Twist". Na spodzie butelki otwieracz - wspomagacz , jeżeli ktoś nie może sobie poradzić z otwarciem ( oczywiście drugiej butelki ).
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Salitos jest wyrobem Browaröw belgijskich a w niemczech produkowanym na licencji przez rözne browary
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Viktor
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2002.04
      • 617

Zamieściłem to w Niemczech , bo tylko taki indentyfikator znalazłem na butelce. W Browarze.biz nie była używana nazwa SALITOS.

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Spróbowałem tego wynalazku. Lepsze to niż oranżada, ale zachwytów nie wywołuje. Za słodkie, za dużo gazu. Zaliczyłem i dziękuję.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
          Salitos jest wyrobem Browaröw belgijskich a w niemczech produkowanym na licencji przez rözne browary
          Na pewno przez Paderborner Brauerei Haus Cramer z Paderborn. Przyporządkowałem piwo właśnie tam.

Comment

• sibarh
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2005.01
            • 10387

Browar Paderborn, alkohol nadal, 5,9% eks. 14,7%:
            Attached Files
            2800 nowe piwa opisałem na forum
            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Kolesław
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1130

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
              Na pewno przez Paderborner Brauerei Haus Cramer z Paderborn.
              To nie jest takie oczywiste.

Comment

• Kolesław
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 1130

cd.
                Brewed & bottled for, to chyba będzie znaczyć dla. Dla Salitos Brewing Company GMBH, Paderborn, Germany. To nie musi być to samo co Paderborner Brauerei, który rzeczywiście należy do Warsteiner Brauerei Haus Cramer.
                Według ratebeer.com Salitosy produkuje Krombacher.
                Też niemiecka fabryka.

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław Wyświetlenie odpowiedzi
                  To nie jest takie oczywiste.
                  Było oczywiste 4 lata temu, teraz już nie musi, bo mógł się zmienić producent.
                  Według Ratebeer to może być Krombacher, według strony oficjalnej piwa jest to po prostu Miller Germany. I bądź tu mądry...

Comment

Przetwarzanie...
                  X