Neumarkter Lammsbräu, Edel Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Neumarkter Lammsbräu, Edel Pils

Chyba juz ostatnie piwo z tego browaru.Edel Pils o zawartosci Alk.4,8%.
    Pomimo ze Browar zapewnia ze jest to Ekiologiczne Piwo smakuje dla mnie jak najbardziej normalnie.
    Ma kolor bursztynowo zlotawy.
    Piana obfita Srednia.
    Smak jak normalny pils z wyczuwalna goryczka
    Attached Files
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de
  • piwowar2
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.11
    • 588

Wszystkie piwa tego browar sa "ekologiczne", co oznacza ze uprawa chmielu oraz jeczmienia/pszenicy jest ekologiczna, to znaczy bez dodatku chemi. Tego w smaku sie niestety nie da wyczuc.

Comment

• piwowar2
      • 2001.11
      • 588

Mimo wszystko popieram ekologiczne piwa. Browar w Neumarkt juz od okolo 20 lat produkuje ekologicznie, w co wiaze sie takze dystybucja samochodami na (bio)gaz oraz wprowadzanie bio energi w procesie produkcyjnym. Oby tak wiecej takich bylo.

Comment

• pieczarek
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.06
        • 5011

Czy ekologiczność tego piwa wpływa na jego cenę? Zwykle wyroby ekologiczne są sporo droższe niż te normalne. Czy w tym przypadku jest podobnie?

Comment

• piwowar2
          • 2001.11
          • 588

W tym przypadku tak bylo. Browar byl jednym z tanszych na naszym lokalnym rynku. Potem na jakis czas zniknal i za chwile pojawil sie w nowej szacie i z nowa stratgia marketingowa. Cena piwa wzrosla okolo 50% a piwo zalicza sie teraz do tych drozszych mimo ze roznice ceny skrzynki sa minimalne. Mimo wszystko, ja jestem gotow inwestowac w ten sposob w ochrone srodowiska.

Comment

• sssylwek
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2008.03
            • 2

Piwa NEUMARKTER pojawiły się już w Polsce (widziałem w Jankach w Piotrze i Pawle).

Niestety cena rzeczywiści wysoka.

Comment

• rafi_
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.05
              • 58

Ja w Lublinie kupilem za 4zl z hakiem, wiec nie jest tak strasznie

Comment

• crocop
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.05
                • 7

W Poznaniu jest w Plazie w sklepie ze zdrową żywnością. Niestety cena - 5,5zł.

Comment

• skitof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2007.11
                  • 2485

W smaku jest Edel Pils bardzo dobry, lekki (4,8% alkoholu), ale ekstrakt nie jest podany. W sklepie ze zdrową żywnością we wrocławskiej Magnolii zapłaciłem za każde z piw browaru Lammsbräu po 8,7 zł za 0,33 l. Tak więc wspomaganie bioproduktów na polskim rynku chyba szybko nie będzie popularne. Ale na spróbowanie warto kupić to piwo.

Comment