Berliner Kindl, Jubiläums Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10785

Berliner Kindl, Jubiläums Pils

barwa bardzo jasna słomkowa piana po nalaniu w bardzo szybkim tempie znika jak na 5%to bardzo cienkie zapach tez rozwodniony
    piwko to dostałem od kolegi który był w Berlinie twierdził że to jest jakby ich Leszek{chyba Miller]bo nawet Lech nie jest tak wstrętny
    Mniej książków więcej piwa
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Widziałem w sklepie w Niemczech niedaleko granicy ale z uwagi na ograniczenia importowe wziąłem Bocka z tego browaru i wnosząc z opisu dobrze zrobiłem.

Comment

• sibarh
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Piwo:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Zakupione w realu za 0,54 euro. Zawartość alkoholu 5,1%, zawartość ekstraktu wg strony browaru 11,7%.
        Kolor - złocisty, bynajmniej nie słomkowy, akuratny
        Piana - jak na koncernowe piwo to niezła, na początku gęsta drobnopęcherzykowa, później pozostawiajac ślady na kuflu zredukowała się.
        Nasycenie CO2 - średnie.
        Smak - przecietny pils. Jest wyraźna goryczka, może trochę wodniste, ale nie jest źle. Powiem tak, pierwsze dwa łyki były ok, z każdym kolejnym stwierdzałem, że to piwo jakich są tysiące.
        Opakowanie - stylowe, trzymajace sie jednej koncepcji. Biała etykieta ze srebrna obwódką, takaż kontra i alufolia. Niezłe wrażenie wywiera, zamieszczony na kontrze wizerunek posągu ze szczytu Bramy Brandenburskiej. Przedstawiający Wiktorię powożącą kwadrygą, nad nią orzeł trzymający w szponach, coś a'la krzyż celtycki i powyżej napis "Product of Germany" - włos się jeży na karku.

Generalnie nic szczególnego.
        blog.kopyra.com

Comment

• kishar
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.10
          • 1691

Przywiezione przez Mamę z Berlina.
          Przyjemny chmielowy zapach.
          Barwa jasna słomkowa.
          Piana bardzo porządna.
          W smaku dominuje całkiem potężna goryczka z czasem robi się słąbsza, można wyczuć także chmielowe posmaki.
          Ogólnie niezły pils, ale bez rewelacji.
          Last edited by kishar; 2007-12-26, 23:56.

Comment

• porek388
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.11
            • 213

Kolor: słomkowy - taki jak na zdjęciu sibartha
            Wysycenie: średnie - mogło by być trochę większe
            Smak: zwykły pilsowy - niczym się nie wyróżnia, dosyć płaski, ale nadaje się do gaszenia pragnienia, goryczka wyczuwalna
            Opakowanie: bardzo porządne, nie przeładowana etykieta, może się podobać

Ogólnie zwykły niemiecki pils jakich są tam setki, jednak bije na głowę nasze koncernówki na głowę.
            Cena 0,55 EUR w getrenku w Goerlitz.

Comment

• M-kwadrat
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.07
              • 304

Fotka z maja.
              Attached Files
              Pozdrawiam, Maciek

Comment

• Pancernik
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9797

Bladozłoty napój, piana biała, sztywna, ładnie osadza się na szkle.
                Orzeźwiająco chmielowo pachnie, tak też smakuje - goryczka leciutko podparta słodem.
                Na orzeźwiające walory piwa składa się także spore nagazowanie.
                Butelka NRW (NRD? ), kapsel i szyjka obleczona w białą "cynfolię" . Biała, czytelna etykieta z logo browaru (NRD-owski szczyl w kuflu). Na szczęście nie trafiłem na kontrę opisaną wcześniej przez kopyra...
                Ogólnie, poprawny chmielowy pils w północnoniemieckim stylu, smaczny, ale szału nie robi.

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Piwo kupione w Zofmarze za 4,50 zł.

Kolor: Jasne złoto.
                  Piana: Wysoka, ciężko nalać, ale potem zaczyna szybko opadać.
                  Zapach: Silny, głównie słodowy (z leciutką stęchlizną), do tego odrobinka chmielu.
                  Smak: Spora słodowość, bez nieprzyjemnych akcentów z zapachu. Wyraźnie wyczuwalne nuty chmielowe. Niestety, zaraz po przełknięciu wrażenia uciekają z kubków smakowych i zostaje poczucie wodnistości, ratowane tylko lekką goryczką.
                  Opakowanie: Jak na zdjęciu Sibarha. Stonowane i gustowne. Szkoda, że schowany pod folią kapsel jest goły.
                  Uwagi: Zupełnie przeciętne. Smakuje lepiej niż pachnie, ale i tak nie jest zbyt dobrze.

Comment

• leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

Zupełnie przeciętne piwo.
                    Dla niektórych może być pocieszeniem, że w kraju pilsa ta kategoria również bywa nadużywana (jak w wypadku tego piwa).

Comment

• zgoda
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 3516

Kolor sikaczo-żółty, piana marna. W zapachu odpychająca kiszonka a'la niedawno próbowany Harnaś z Sierpca. W smaku nic się nie dzieje, trochę słodyczy, ale głównie woda.

Podłe.
                      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Javox
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2009.11
                        • 6462

Moje nie było zepsute

Piana średnia, gaz średni, smak klasyczny ale z mocniejszą goryczką niż zwykle w koncernowych pilsach.

Było zimne i mała butelka więc zniknęło w oczach.
                        Attached Files

Comment

• Brodzislaw
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2013.09
                          • 1020

Po opakowaniu poznałem – typowy niemiecki pils, do tego z samego Berlina. Po otwarciu butelki uderzyły mnie nuty słodowe i chmielowe. Po przelaniu do kufla – to samo. Barwa piwa bardzo jasna – słomkowa. Piana niemal biała z jasnych i średnich pęcherzyków początkowo intensywna, opadła. W smaku wodniste, aż za bardzo, plus wyraźna goryczka chmielowa.
                          Choć pils to dla mnie gatunek przeciętnego piwa, a Berliner Kindl Pils jest jego przeciętnym reprezentantem, to pije mi się go przyjemnie.

Last edited by sibarh; 2014-04-15, 06:29.

Comment

• AaLeX
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🥛🥛🥛
                            • 2011.07
                            • 676

Największy atut tego piwa to piana. Gęsta, potężna, musiałem 3 razy nalewać do kufla. Barwa jasne złoto. Zapach chmielowy, delikatny. Smak też delikatny. Wyczuwam delikatną goryczkę ale niestety, nie tak sporą jak poprzednicy. Przeciętny pils. Są tańsze o tym smaku. Kupione w puszce, w De, kosztuje 0,79euro. Ocena 3/6.

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12695

Puszka. Click image for larger version

Name:	P1110983.JPG
Views:	78
Size:	21,3 KB
ID:	2332272

Comment