Wahl, Cannabia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zulu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.04
    • 299

Wahl, Cannabia

Właśnie znalazłem to to w sklepie - Cannabia (hemp beer but. 0,33l 4,8% alk. 12% extr.)
    Po otwarciu wyraźny zapach marihuany w smaku już mniej.
    Więcej info na:
    www.cannabia.com
    www.cannabia.com/polish/whoarewe.htm
    nottin.org/news.html
    Co o tym myslicie?
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

Wypatrzyłem to w osiedlowym sklepie za jakąś bandycką cenę powyżej 8 zeta. Nawet miałem ochotę kupić, tak dla eksperymentu, ale w końcu transakcji nie dokonałem. Jak dla mnie, to po prostu kolejny pomysł jak zarobić kasę na czymś kontrowersyjnym. Dla smakoszy, to po prostu ciekawostka. Nie piłem, ale nie sądzę, żeby po jednym wypiciu, to cudeńko miało na stałe zagościć w moim piwospisie.

Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

w Piwo konretnie to ocenia się piwo więc je oceń bardziej konkretnie. Nie tylo zapach. A pozatym dobrze było abyś napisał w temacie z jaiego browaru pochodzi.
      Do dostania jeszcze w zeszłym tygodniu było w sklepie spożywczym Hania (róg Perzyńskiego z Broniewskiego), cena 8 zł i iles tam groszy
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• zulu
        • 2004.04
        • 299

w Piwo konretnie to ocenia się piwo więc je oceń bardziej konkretnie. Nie tylo zapach
        moje kubki smakowe dopiero się kształtują, ale piwko mi smakowało - co prawda za tą cenę (8zeta) była to jednorazowa degustacja
        piwo ma lekki posmak czgoś ... no właśnie, czegoś co ma zastąpić goryczkę
        piana koloru kremowego - szybko opadła

A pozatym dobrze było abyś napisał w temacie z jaiego browaru pochodzi
        trudno powiedzieć na podstawie etykiety - wyczytać można tylko:
        Natural Products Richelbach Germany - nic mi to ni mówi
        dlatego właśnie poruszam ten temat, bo chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej + ocenę smakoszy

Comment

• piwowar2
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2001.11
          • 588

Producentem tegi piwa jest browar Kronenbrauerei w Gundelfingen(wynika ze strony internetowej). W piwie chmiel zastepowany jest roslina cannabis - to chyba nie calkiem marihuana

Comment

• Petrax
            • 2001.12
            • 662

I do tego używane są kwiaty tej rośliny, a nie osławione liście dumnie prezentowane na etykiecie.
            In cervisia veritas
            http://www.ptxc.de.vu
            Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• zulu
              • 2004.04
              • 299

Liście, łodygi czy kwiaty - to akurat nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o zawartość THC, bo występuje ono w całej roślinie, a rózni się tylko steżeniem. Zresztą zawartość musiała być śladowa, żeby dopuszczono to piwo do sprzedaży.
              Natomiast ma znaczenie jeśli chodzi o smak - jeżeli te kwiatuszki mają zastąpić chmiel (nawet jeśli tylko częściowo, bo z etykiety wynika, że chmiel też jest w składzie)

Comment

• mrozu_
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.03
                • 1

piłem to piwo na zbace i nic specjalnego w nim nie ma... ale dobry wkręt, szkoda że tak mało tego piwa jest w butelce...

Comment

• adam16
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.02
                  • 9865

Kupiłem to piwo. Niczego specjalnego się nie spodziewałem... i miałem rację. Nie smakowało mi i uważam, że nie jest godne polecenia. Pieniądze wyrzucone w błoto.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Standarte
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.08
                    • 467

Nie przepadam za piwami "uszlachetnianymi", w których trudno doszukać się charakterystycznego dla tego napoju smaku. Również Cannabię spróbowałem jako ciekawostkę, i raczej po nią więcej nie sięgnę, choć świetnie gasi pragnienie co przy obecnej pogodzie jest nie bez znaczenia. Pozycja raczej dla koneserów piw ziołowych, o lekko cierpkim smaku.

Comment

• Viktor
                      🍼
                      • 2002.04
                      • 617

Richelbach, Cannabia

Zakupione w radomskim Mini- Malu za 5,99 zł ( 0,33 l).Kupiłem jako ciekawostkę ( etykiety "egzotyczno -tropikalne" w zółto-słonecznej tonacji - takiż sam kapsel).Kolor piwa jasnozłoty , piana szybki znika. Wyraźny smak konopi ( chyba indyjskich, chociaż napisano monachijskich !? ). Ten "zakazany " owoc (w podtekście legalny narkotyk ) jest raczej napojem piwnym niż piwem. Ciekawy smak - bez efektów ubocznych, nieciekawa cena - zaliczone.

Comment

• Pierre_Dolchee
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2005.04
                        • 152

Właśnie wypiłem butelkę Cannabia i co tu dużo mówić/pisać. Oczekiwałem że mi aromat "trawki" buchnie, a tu nic. Trochę coś tam czuć, ale gdybym nie wiedzial, że ma to być Cannabis, to bym powiedział że "normalne" piwo. Smak też jakiś cienki, ot takie sobie piwo. Zaliczone i tyle.

Skan kapsla i etykiety wkrótce.

Comment

• GLadi
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.04
                          • 3

Piwo dostępne w sieci Auchan (Kraków) w cenie 6,49zł. W smaku nic ciekawego, coś tam piwa czuć. Aromat trawki wydostaje się od razu po otwarciu kapsla, ale szybko traci na intensywności. Jak kolega powyżej: "Zaliczone i tyle".

Comment

• Kwadri
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1216

Cannabia

Kolor: Jasnozłoty.
                            Piana: Biała, niezbyt wysoka. Szybko opada do pierścienia, później znika.
                            Zapach: Chmielowo-skunksowy z metalicznym tłem. Jest też aromat konopi, ale nie takiej do palenia.
                            Smak: Wodnisty początek szybko niweluje goryczka, która całkiem długo zostaje. W tle są też ziołowe wstawki. Nic specjalnego.
                            Wysycenie: Średniowysokie.
                            Opakowanie: Zielona butelka z prostą, żółtą etykietą z siedmioramiennym liściem. Kapsel również z listkiem.
                            www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

• Kwadri
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.10
                              • 1216

Brakująca fotka:
                              Attached Files
                              www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

Przetwarzanie...