W Leader Price na Woli (Warszawa, ul. Młynarska) kupiłem pojedynczego za 1,89 zł. Nie zwróciłem uwagi, czy mają 6-paki. A czy są one w Geancie?
Frankfurter Brauhaus, Hefeweizen
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jwojtynski(...) A czy są one w Geancie?
Comment
-
-
Moge tylko wypowiedzieć sie na temat asortymentu LP który jest w Gdyni.
A w nim jest m.in. (w ciągłej sprzedaży) Czeskie Piwo typu Lager z Novej Paki + od czasu do czasu występują klasztorniaki belgijskie (nazwy browaru nie pamiętam).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTmoże ciekawą informacją będzie to, że piwo jest warzone tylko na nasz rynek.
Das Frankfurter Hefeweizen, eine neues Produkt der Frankfurter Brauhaus GmbH, wird derzeit nur für den Export nach Polen gebraut und nur dort angeboten. Abgefüllt wird das Bier für die Handelskette "Leader Price". 19.01.2005
Comment
-
-
Zachęcony powyższymi opiniami udałem się do Lider Price'a i zakupiłem 1 sztukę (były też 6-paki). Piwo o barwie starego złota, z ładną białą, dość trwałą pianą. Zapach typowo pszeniczny, smak także. Trochę cierpkie, przez co świetnie gasi pragnienie. Naprawdę niezłe piwo.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74Naprawdę niezłe piwo.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Świetne piwko w super cenie. Dość ciemny złoty kolor, piana konkretna: zbita, drobnoziarnista i nie opada przez długi czas. Zapach jakby ziołowy, nieco zalatuje żywicą z drzew iglastych (tak mi się skojarzyło), bardzo przyjemny. Smak jak na pszeniczniaka przystało: wyraźne bananowe nutki, lekko kwaskowaty z umiarkowaną, pozostawiającą przyjemny posmak goryczką. Kupiłem w rzeszowskim LP po 1,25PLN za szt. Co ciekawe, sześciopak kosztował 10,99. Wyprzedaż z tytułu uciekającej daty ważności to raczej nie była, bo ta jest do siperpnia.
Comment
-
-
Się trochę pozmieniało chyba...
Teraz piwo ma 5,5% alko i jakby szlachetniejszą oprawę: NRW, dedykowany kapsel, wszystko w nowym wzornictwie i barwach..., hm..., turkusowobłękitnolazurowych, nieco walących po oczach .
Piwo ma złotopomarańczowy kolor, jest mętne. Piana biała, sztywna i wysoka, ale niezbyt trwała, zostaje kożuszek.
Zapachowo dominuje grejpfrut, podąża za nim banan i lekkie drożdże. W smaku wyczuwalny delikatny kwasek, łagodny banan i goryczka i jeszcze ślad jakiegoś absmaczku...
Gaz dość stonowany, pasuje do charakteru piwa.
Piwo w zasadzie niezłe, trochę przeszkadza mi ten absmaczek, ale może to (znowu ) efekt degustacji podczas oglądania meczu w sito Brazylia - Polska [3:0]...
Comment
-
Comment