Frankfurter Brauhaus, Hefeweizen

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

    #31
    Moje piwo jest z datą do 03.03.2015, wygląda jak na zdjęciu powyżej.

    Barwa: W porządku. Ciemna słomka i wyraźna mętność.
    Piana Z początku wysoka, ale za szybko opadła. Osad na szkle to katastrofa.
    Aromat: Jest intrygujący. Przypomina belgijskie brune i dla mnie to jest wada. Bananów, których lubię, nie ma. Goździków, których inni lubią też nie ma. Jest trochę suchej ścierki, bardzo wysuszonej. Jest sporo drożdży, pachnie bardziej Belgią niż hefeweizenem.
    Smak Mało treściwe, wodniste. Jest kwasek, goryczki nie ma. Nic od słodu, lekkie drożdże i trochę orzechów laskowych.

    Panie i Panowie! Tak kiepskiego hefeweizena nie pamiętam. Zdecydowanie nie polecam tego piwa. Jest to tym bardziej dziwne dla mnie, bo inne Frankfurtery mi smakowały Tego nie polecam.

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12509

      #32
      Aromat - mikry, drożdże, potem dość słodko - banan
      Piana - wysoka, gęsta, umiarkowanie trwała
      Barwa - złoto -herbaciana, mętna
      Wysycenie - średnie, musujące
      Smak - wyraźny banan, potem już niewiele się dzieje, lekkie goździki. Słodsza pszenica
      Treściwość - wyraźniejsza pełnia.

      5,5% alk.
      12,4% ekstr.

      Das Frankfurter Brauhaus hat eine über 600 Jahre alte Bierbrautradition in Frankfurt (Oder). Es ist eine der modernsten und größten Brauereien Deutschlands.


      Brandenburska odmiana pszenicy może nie zachwyci Bawarczyka. Po naszej stronie Odry może jednak liczyć na większą przychylność. Bo jak napisał Zgroza jest łatwe w odbiorze.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12509

        #33
        Nadal całkiem ok.
        Attached Files

        Comment

        Przetwarzanie...