Fürstlich Fürstenbergische, Riegeler Felsen Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Fürstlich Fürstenbergische, Riegeler Felsen Pils

Puszka 0,5 litra, alkohol 4,9%, miasto Riegel,wazone od 1834 r.
    Na puszce napis "Das Regio Premium"
    Kolor - złocisty (piłem z plastikowego kubka)
    Piana - drobna,raczej trwała (nie miałem czasu czekać aż opadnie - pragnienie )
    Gaz - w normie
    Zapach - sympatyczny chmielowy
    Smak - chmielowo-słodowy, delikatnie słodkie z delikatną goryczką
    Dobre zwłaszcza w celu nawodnienia się w upalny dzień. 4.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Konserwa wygląda tak:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• slawekkazek
      Poszukuję - "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984"
      slawekkazek
      Zwracam się do nieocenionych forumowiczów i gorącą prośbą. W związku z przygotowywaniem kolejnej książki (temat niech będzie na razie niespodzianką) poszukuję książki "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984". Osobiście jej nie posiadam i choć mam ją namierzoną w jednej...
      2020-04-18, 15:19
    • heckler
      Czechy, Tabor, Sedláčkova 1834/30, Pivovar Křížek
      heckler
      Drugie podejście do tego małego browarku skończyło się równie szybko jak za pierwszym razem. Właściciel i piwowar zarazem Tomáš Křížek nie należy do grupy ludzi którzy cieszą się z tego, że ktoś specjalnie do niego przyjechał kawał drogi i chce porozmawiać, zakupić piwo i zobaczyć...
      2019-07-05, 05:25
    • heckler
      Czechy, Dětenice, Dětenice 9, Zámecký pivovar
      heckler
      Po środku małego miasteczka Detenice stoi ładnie odrestaurowany barokowy zamek.
      Ja w skrócie napiszę, że w latach 1948-98 zamek był własnością państwa, które założyło tutaj akademik. Budynek zamku przeszedł ostatnio gruntowną rekonstrukcję, a publiczność może zobaczyć 14...
      2018-06-06, 08:24
    • Warzywo
      Jídelní vozy ČD a WARS
      Warzywo
      Wracając dopiero co z ferii miałem niewątpliwą przyjemność podróżowania pociągiem linii Praha - Warszawa obsługiwanym przez CD, a przyjemność wzięła się z wagonu restauracyjnego w którym można było zamówić: LANEGO Pilznera, który podany został w klasycznym grubym kuflu.
      ...
      2018-01-22, 12:17
    • e-prezes
      La mi' Birra, TIPA
      e-prezes
      5,6% alk. Butelka 0,33 nabyta w sklepiku winnym (Bottega Portanova) niedaleko lokalu Birra Baladin. Cena 6€, czyli w typowych dla Bolonii cenach.

Właściciel sklepiku mówił, że ma je gościnnie, gdyż jego przyjaciel otwarł browar w Toskanii, dokładnie w Empolii. Z profilu FB wynika,...
      2023-02-21, 10:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...