Z moją znajomością niemieckiego przeczytałem ,że jest to piwo z obniżoną zawartością kalorii i alkoholu o 40% do Hella,ma zawartość ekstraktu 7.5%.vol 2.9%.Piękna pianka,bialutka,długo się trzyma,bardzo lekkie,pachnie drożdżami.Barwa mętna,w smaku bardzo ,ale to bardzo delikatne,nawet wodniste.Fakt do Hella nie ma porównania,ale spróbować było warto.Cena 0.60 euro .
Spaten-Franziskaner-Bräu, Franziskaner Hefe-Weissbier Leicht
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Wydawało mi się, że to piwo było już opisywane... ale nie znalazłem...
5,2% alk.
Aromat - słodowy z tonami ciastkowymi i podpieczonym jabłkiem
Piana - wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - bursztynowo-herbaciana, wyraźnie zmętniona...-
Channel: Niemcy
-
-
Po pilsie mamy kolejne licencyjne piwa z Mińska pod marką Kaltenberg. Na pierwszy rzut idzie bawarska pszenica. Hefeweissbier w wersji białoruskiej ma 5,5% alkoholu przy 12,3% ekstraktu. W składzie słody pszeniczny, jęczmienny i ciemny monachijski.
Barwa złoto-pomarańczowa. Zmętniona....-
Channel: Białoruś
2019-08-14, 13:30 -
-
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...-
Channel: Szwajcaria
2023-09-05, 05:09 -
-
Licher Leicht Pilsner 2.8% ekstraktu nie podano.
Na kontrze pisze iż Leicht ma 40% mniej alkoholu i kalorii niż Licher Pilsener.
Jest to odpowiednik naszego Lecha Lite'a. To co różni te dwa piwa od siebie to to iż Licher jest o wiele bardziej treściwy w smaku oraz może poszczycić...-
Channel: Niemcy
2007-08-19, 15:23 -
-
Siema,
to chyba mój pierwszy post na forum, pomimo kilkumiesięcznego już korzystania z Waszej wiedzy.
Zatem witam
Jestem po kilku warkach, przyszedł czas na pszeniczniaka.
Z racji doskonałego smaku Franziskanera jasnego, chciałbym uważyć coś podobnego.
...-
Channel: Surowce
2015-12-06, 22:20 -
- Loading...
- Koniec listy.