Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
Wyświetlenie odpowiedzi
Tucher, Bajuvator
Collapse
X
-
Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
-
-
Wypity dziś w Sosnowcu, w miejscu gdzie bym się go nie spodziewał wcale.
Gdzie?
Dzielnica: Zagórze
Lokal: Trattoria - skrzyżowanie 11 Listopada i Hubala-Dobrzańskiego (czyli tzw. Droga do Klimontowa)
Etykieta właśnie tak ohydna, jak na ostatnim zdjęciu. Bez gustu. Ta poprzednia, to przy niej arcydzieło.
Smak bardzo słodowy, bardzo karmelowy i właściwie żaden inny. Płytki. Piwo nietreściwe, jakieś "rzadkie".
Piana szybko zniknęła.
W sumie jako piwo ok, zawsze to lepiej niż jasne pełne, ale jak na doppelbocka, to stanowczo za mało w tym koźlaka.
Poza tym dostępne w lokalu Tuchery: Pilsener, Hefe weizen i Radler.
Comment
-
-
Piana - słaba szybko znikła prawie do zera.
Kolor - kasztanowo mahoniowy ładny.
Zapach - cukierki, toffi, karmel troszkę czekolady.
Smak - słodowy, karmelowy, ciężki acz mało w tym treści i mało koźlaka.
Ogólna ocena 3. Raz można wypić. Etykieta jak na ostatniej focie w temacie ale mój egzemplarz miał 7,5 alk.Last edited by perłyfan; 2013-05-04, 17:39.JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Kolor brazowy z miedzianymi przeblyskami. Piana mizerna. Zapach ciemnego slodu i suszonych owocow, slodkawy. Wysycenie spore, babelki szczypia w jezyk. W smaku rowniez stonowana slodycz, winny posmak suszonych owocow i nuta karmelu. Smaczne, ale nie tak aksamitne jak doppelbock z Primatora. Ten jest slabszy, a mimo to niestety czuc alkohol. I oba zaliczaja sie do gatunku black doublebock (wg stron anglojezycznych)."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Aromat - przyjemny, pumpernikiel i rodzynki
Piana - dość wysoka, w miarę zwarta, umiarkowanie trwała
Barwa - bardzo ciemny brąz, pod światło rubin/ciemna miedź
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - rodzynki, karmel, trochę palone słody, trochę pumpernikiel, sporo słodyczy i wyczuwalny alkohol
Treściwość - oczywiście spora jak na piwo, jak na doppelbocka to umiarkowana
Wspomniane niuanse smakowe są, ale tak jak wielokrotnie było wspominane wcześniej nie są tak pełne i wyraźne jak można byłoby się spodziewać. A alkohol wychodzi i pod koniec męczy.
Czyli bez zmian. Aromat fajny, pewne niuanse niezłe, mimo to całość poniżej niemieckiej przeciętnej.
Comment
-
-
Nie wiadomo czy będzie jeszcze produkowane. W połowie roku produkcję wstrzymano, niedawno widziałem je w butelkach euro z nowymi etykietami. Nie wiadomo czy to tylko próba, żeby sprawdzić jak się będzie sprzedawało, ale handlarze piwem twierdzą że raczej zniknie z rynku.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi. i nowy kapsel.
Comment
-
-
Kupiłem w Drink Hali, i w szoku jestem że ostatni wpis jest z 2012 r. Uspokajam: nic się nie zmieniło słodowe, miękkie, misiowate, bez agresywnego alkoholu, bez fajerwerków chmielowych, za to solidne, nieco nudne (ale bywałem w DE tyle razy, że potrafię to docenić), technicznie świetne, jak na 18,3% ekstraktu, ale jako osoba obeznana ze światowymi trendami, muszę powiedzieć, że piwo nieco za proste. Nie krytykuję, bo sam wiem jak trudno uwarzyć tak zrównoważone, ekstraktywne piwo ale z drugiej strony oczekiwałbym więcej zdecydowania w chmielowości i mniej mrugania okiem do pospolitego gustu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziKupiłem w Drink Hali, i w szoku jestem że ostatni wpis jest z 2012 r. Uspokajam: nic się nie zmieniło słodowe, miękkie, misiowate, bez agresywnego alkoholu, bez fajerwerków chmielowych, za to solidne, nieco nudne (ale bywałem w DE tyle razy, że potrafię to docenić), technicznie świetne, jak na 18,3% ekstraktu, ale jako osoba obeznana ze światowymi trendami, muszę powiedzieć, że piwo nieco za proste. Nie krytykuję, bo sam wiem jak trudno uwarzyć tak zrównoważone, ekstraktywne piwo ale z drugiej strony oczekiwałbym więcej zdecydowania w chmielowości i mniej mrugania okiem do pospolitego gustu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedziNie wiadomo czy będzie jeszcze produkowane. W połowie roku produkcję wstrzymano, niedawno widziałem je w butelkach euro z nowymi etykietami. Nie wiadomo czy to tylko próba, żeby sprawdzić jak się będzie sprzedawało, ale handlarze piwem twierdzą że raczej zniknie z rynku.
Comment
-
Comment