Felsenbräu, Felsen Weizen Bock

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

To mój pierwszy Weizenbock, nie do końca wiedziałem czego się po nim spodziewać. Mój egzemplarz był jakiś trefny jeśli chodzi o pianę, bo była bardzo skromna, choć trwała. Za to smak... Poezja . Wszystko co najlepsze w weizenie i bocku połączone w jedno, w smaku nie czuć alkoholu. Muszę lepiej poznać ten gatunek jeśli będzie do tego okazja, pewnie warto by też uwarzyć to samemu :]
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 07:41
    • darekd
      Przełom, Koziołek
      darekd
      Koźlak z Białowieży:

https://browarprzelom.pl/

Alk. 6,1%

Niestety nie podali zaw. ekstr.

Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
      Piana - średnia, takaż...
      2024-11-19, 22:50
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 04:20
    • darekd
      Kessel & Kelle, The 900 Ale
      darekd
      Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).

Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...
      2024-10-28, 22:32
    • AaLeX
      Braniewo, Złoty Dukat
      AaLeX
      Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
      2024-06-25, 16:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...