Frankfurter Brauhaus, Pilsator Pilsener

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6471

Jest "lekka" zmiana aktualności... powiedzmy geograficzna... więcej mam teraz możliwości wyspiarskich...

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Export
      darekd
      Tomek Kopyra omawiał to piwo:

https://www.youtube.com/watch?v=yZyylBsDmUs

I nie wiem dlaczego zalicza Exporty do Dortmunderów. Ciekawe, co na tą teorie mogliby odpowiedzieć piwowarzy z Bawarii

https://www.bayerisches-bier.de/bier...gerhell-und-ex...
      2023-09-09, 12:40
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Pilsator Ungezähmt 6.0
      AaLeX
      Piwo jak nazwa wskazuje ma 6,0% alkoholu. Piana obfita, ale szybko spadła do delikatnego kożucha. Barwa, jasny bursztyn. Zapach, owocowy słód. Smak słodowy, w tle, delikatna goryczka. Dość delikatny smak, jak na deklarowaną moc. Piwo dla miłośników mocnych piw jest na pewno ciekawą alternatywą,...
      2021-07-23, 12:24
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
      AaLeX
      Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
      2024-07-17, 10:35
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Eber Pils
      AaLeX
      Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
      2024-01-16, 07:58
    • pebejot
      Szwajcaria, Winterthur, Neumarkt 7-11, Brauhaus Winterthur
      pebejot
      Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
      Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
      Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...
      2023-09-05, 05:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...