Zdziwiłem się,że ani na liście piw ,ani w wyszukiwarce nie ma tego piwa pochodzącego z browaru znajdującego się we Frankfurcie nad Odrą.
Parametry alk.5.0%vol
Ekstrakt nie podany.
Barwa słomkowa,bardzo obfita piana,postaje przez długi czas Gaz niezbyt nachalny,drobniutkie pęcherzyki przebijają się ku górze.Według mnie tak miło szczypią w język i nie odbija się jak po naszych masówach.Zapach taki chmielowy,ale ma jakąś minimalnie nieprzyjemną nutkę-lekarstwo...?Etykieta, kontra,krawatka taka sobie w/g mnie,kapsel goły.
Smak bardzo miły jak dla mnie, czyli czuć zdecydowaną goryczkę w smaku.
Cena na stacji benzynowej wyniosła ,aż 0.75€;w hiperku kosztuje z pewnością poniżej 0.50€.
W sumie całkiem niezłe piwko
Parametry alk.5.0%vol
Ekstrakt nie podany.
Barwa słomkowa,bardzo obfita piana,postaje przez długi czas Gaz niezbyt nachalny,drobniutkie pęcherzyki przebijają się ku górze.Według mnie tak miło szczypią w język i nie odbija się jak po naszych masówach.Zapach taki chmielowy,ale ma jakąś minimalnie nieprzyjemną nutkę-lekarstwo...?Etykieta, kontra,krawatka taka sobie w/g mnie,kapsel goły.
Smak bardzo miły jak dla mnie, czyli czuć zdecydowaną goryczkę w smaku.
Cena na stacji benzynowej wyniosła ,aż 0.75€;w hiperku kosztuje z pewnością poniżej 0.50€.
W sumie całkiem niezłe piwko
Comment