Browar ten znajduje sie naprzeciw browaru Fäßla. Bocka sprzedawaja tez w butelkach. Tu zrezygnowalem z zakupu butelek( brak skrzynek). Bock browaru Spezial jest tzw. Rauchbockiem. Nie jestem fanem tego gatunku piwa, ale ten Bock jest calkiem przyjemny, z minimalnie wyczuwalnym posmakiem Rauchbier. Kolor ciemny, nawet czarny. W smaku zas palony, minimalnie slodkawy. Bardzo ladny kufelek(nie mam zdjecia) z pieknym nadrukiem.
Spezial, Rauchbier Bock
Collapse
X
-
Spezial, Weihnachtsbock
Ciemny lekko podwędzany koźlak z bamberskiego browaru Spezial. Wybłagany 5 minut przed zamknięciem w sobotę o... 14:00 Pewnie dlatego dobrze smakował na stojaka, ale z firmowego szkła.
Wędzonka dla mnie bardzo dobrze ułożona, współpijcy mieli inne zdanie - twierdzili że bardzo słabiutka w intensywności. Ekstrakt między 16 a 17.
Dobrze że z racji zamknięcia nie mogliśmy posiedzieć bo chyba bym został na kolejnego niezależnie od dalszych planówLast edited by ART; 2011-11-18, 15:34.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Ano właśnie szukałem wcześniej, ale jakoś na niego nie natrafiłem...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Browar ten znajduje sie naprzeciw browaru Fäßla. Oczywiście w Bambergu.
Ekstr. 16-17%
Alk. - 7%
Aromat - ciemne słody, nuta wędzona
Piana - wysoka, mniej trwała, zostaje na szkle
Barwa - ciemny brąz
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - palony karmel z nutami wędzonymi (oczywiście łagodniejszymi niż u Schlenkerli)
Treściwość - pełne
Poprawne, solidne piwo, choć bez uniesień
Comment
-
Comment