Właśnie spożywam wersję poziomkową - Berliner Kindl Weisse Waldmeister, 2,7% vol.
Poziomka wyczuwalna mocno, przez to piwo jest aż za słodkie. Jakbym miał sam dodawać, na pewno byłoby bardziej gorzkie. Mimo wszystko warte spróbowania, bo to szczególny gatunek. Nadaje się na letnie upały.
Za kontrą: mieszanka 98,8 Berliner Kindl Weisse Schankbier i 1,2% syropu poziomkowego. Jeśli te 1,2% daje taką słodycz to niezły chemiczny "wzmacniacz" to musi być. Dwa dni temu piłem oryginalnego Kindla i obecny tam mocno wyczuwalny, charakterystyczny kwas, praktycznie zniknął.
Poziomka wyczuwalna mocno, przez to piwo jest aż za słodkie. Jakbym miał sam dodawać, na pewno byłoby bardziej gorzkie. Mimo wszystko warte spróbowania, bo to szczególny gatunek. Nadaje się na letnie upały.
Za kontrą: mieszanka 98,8 Berliner Kindl Weisse Schankbier i 1,2% syropu poziomkowego. Jeśli te 1,2% daje taką słodycz to niezły chemiczny "wzmacniacz" to musi być. Dwa dni temu piłem oryginalnego Kindla i obecny tam mocno wyczuwalny, charakterystyczny kwas, praktycznie zniknął.
Comment