Oettinger, Oettinger Radler

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cielak
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 2890

Oettinger, Oettinger Radler

cyt. z naklejki na puszce: "Piwo jasne z lemoniadą cytrynową"
    Eks: nie podano Alk. 2,5% konserwa, cena 2,89zł zakupione w Krakowskim Kauflandzie.
    Kolor- jasny cytrynowy
    Piana- przy nalewaniu duża lecz, jak to w wynalazkach smakowych, znika z predkością światła
    CO2- za duże, aż wchodzi do nosa
    Zapach- cytrynowy, słodki, nic związanego z piwem
    Smak- Toż to oranżada cytrynowa, a nie piwo!!!! Rozwodniony syrop cytrynowy!! Orzeźwiające.
    Opakowanie- konserwa żółta z zielonymi wstawkami. Pasuje do tego "piwa".

Moim zdaniem to oranżada zapakowana w puszkę po piwie. Zmrożona w lecie powinna smakować. Tyle.
    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Piłem wczoraj. Przyznam że całkiem mi smakowało. Z tego co wyczytałem na puszce 50% to piwo, a drugie 50% to lemoniada. W smaku lemoniadowe. Jednak sądzę że wypiłbym kilka puszek w przeciwieństwie do oranżady. W sam raz na lato nad wodę itp. Ot takie piwko dla kierowcy. Myślę że nadawało by się na drugi dzień jako sok regenerujący smak po kilku porterach wieczorkiem dnia wcześniejszego. Ogólnie wolałbym się napić Radlera niż naszych polskich wynalazków typu Gingers, lub Freeq.
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

Mnie również smakowało jak oranżada Przypomniał mi się smak Coolera (Light). Co ciekawe cena taka sama jak Gingersa, czy innych naszych tego typu wynalazków.

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3606

Zakupione w Niemczech stacji benzynowej w celu ugaszenia pragnienia. Butelka NRW, parametry bez zmian. Zniknęło OK z nazwy.
        Radler to radler i trzeba go oceniać przez pryzmat jego radlerowatości. Mało cytrynowy i mało piwny, ale też mało słodki - smaku brak, ale doskonale gasi pragnienie.
        Last edited by zgroza; 2010-07-16, 17:34.
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Przetwarzanie...
        X